BAĞDAT

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Irak'ın Enbar ve Musul vilaytlerinde düzenlediği hava saldırılarında, DAEŞ militanı 33 kişinin öldüğü bildirildi.

Enbar'da DAEŞ'e karşı mücadele eden aşiret güçleri komutanlarından Hikmet ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Koalisyon uçaklarının Suriye sınırındaki El-Kaim ilçesinde bulunan DAEŞ hedeflerine düzenlediği saldırıda 21 terörist öldürüldü" dedi.

"Ölenler arasında DAEŞ komutanları da var"

Yaşamını yitirenler arasında Irak ve Suriyeli " DAEŞ komutanları"nın da olduğunu ifade eden Duleymi, koalisyon uçaklarının saldırısındaDAEŞ unsurlarının toplandığı bir karargahın da yıkıldığını belirtti.

Peşmerge kuvvetlerinde görevli Yüzbaşı Şirzad Zahuli de koalisyon uçaklarının, Musul'un batısında yer alan El-Kesk bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda 12 DAEŞ militanının öldüğünü, iki karargahın tahrip edildiğini kaydetti.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge birlikleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenlerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava saldırılarıyla Irak güçlerine destek veriyor.