GÜMÜLCİNE - Yunanistan'da, 2007'de kabul edilen ancak Türk azınlığın tepkisi nedeniyle uygulanmayan "240 İmam Yasası"na ve buna ek olarak hazırlanan kanuni düzenlemenin kısa bir süre önce Parlamentoda kabul edilmesine Türk azınlıktan tepkiler sürüyor.

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Mustafa Karahüseyin, "İmam Yasası"nın, "samimi düşüncelerle çıkartılmamış, şüpheli ve her tarafa çekilebilecek bir yasa" olduğunu belirterek, "Bu yasayı kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ise Türk Azınlık tarafından ilk baştan itibaren kabul edilmeyen İmam Yasası'nın zorla uygulanmak istenilmesi durumunda Azınlık toplumunun buna sert tepki göstereceğini söyledi.

Bu arada, Yunan Parlamentosu'nda görev yapmış azınlığın eski milletvekilleri de yayımladıkları duyuruda, imam yasasının ve buna ek olarak hazırlanan kanuni düzenlemenin Azınlığın din ve vicdan özgürlüğüne bir darbe teşkil ettiğini ifade ederek, bu çeşit bir uygulamanın Azınlık Toplumu tarafından hiçbir zaman kabul edilmeyeceği belirttiler.

Batı Trakya'daki camilerde görev yapan din adamlarının, aralarında Hristiyan Yunan vatandaşlarının da bulunduğu 5 kişilik kurul tarafından atanmasını ve bunlara devlet tarafından maaş verilmesini öngören yasaya ek olarak getirilen düzenleme, bu imamların Yunan devlet okullarında din dersi vermelerini de öngörüyor.