SANA - Yemen'in başkenti Sana'da dünden bu yana Husi militanlar ile ordu arasında devam eden çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Husilerin Sana'nın kuzey kırsalındaki Ceraf, Fırka ve Şamlan bölgelerine yönelik düzenlediği yoğun havan saldırılarının ardından, yaralanan çok sayıda kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Ceraf bölgesindeki El-Müeyyed Hastanesi'ne getirilen yaralılar tedavi altına alınırken, ölü sayısı hakkında henüz bilgi edinilemedi. 

Yemen'in başkenti Sana'da ordu birlikleri ve Husi Ensarullah Hareketi arasında perşembe gecesi meydana gelen çatışmalarda 45 Husi militanı ve 15 asker ölmüştü.

Sana Üniversitesi'nde eğitime ara verildi

Karşılıklı bombardımanın sürdüğü Sana'nın kuzey kırsalındaki bölgelerden sabahın erken saatlerinden itibaren ağır silah sesleri duyulurken, bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

Husi militanlarının askeri birliklere düzenlediği havan saldırısında bir tankı vurduğu ifade edildi.

Başkentin Şamlan, Fırka ve Ceraf bölgelerinin Husi kuşatması altında olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Sana Üniversitesi'nin çatışmalar dolayısıyla eğitime ara verdiği belirtildi.

Çatışmalar nedeniyle başkent Sana'daki ilköğretim ve liselerde de eğitime ara verildiği bildirildi. 

Eğitim Bakanı Abdurrezzak el-Eşvel, basına yaptığı kısa açıklamada, "Çatışmalar nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerimizin selameti için eğitime ara verilmesine karar verdik" dedi.

Eşvel, güvenlik ve istikrar sağlandığı zaman gerginlik başkentteki okulların yeniden açılacağını belirtti.

Ed-Dali kentinde bir politikacı kaçırılarak öldürüldü

Yemen'in güneyindeki Ed-Dali kentinde bir politikacının kaçırılarak öldürüldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi'nin "önde gelen isimlerinden" olduğu belirtilen Nasır Ali el-Avdi, Ed-Dali kentinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra öldürüldü.

Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.