TOKYO  - Japonya'yı etkisi altına alan yağışlar nedeniyle Hiroşima kentinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında ölü sayısının 36’ya çıktığı bildirildi.

Hiroşima eyalet polisinden yapılan açıklamada, teyit edilen ölü sayısının 36 olduğu, 7 kişinin kaybolduğu belirtildi. Japonya’daki İtfaiye ve Afet Yönetim Ajansı da afet sonucu ikisi ağır 15 kişinin yaralandığını duyurdu.

Ajans’tan bugün daha önce yapılan açıklamada ölü sayısı 10 olarak belirtilmiş ikisi ağır 19 kişinin yaralandığı, 22 kişinin kaybolduğu kaydedilmişti.

Haberlerde, Hiroşima’nın batı banliyölerinde şiddetli yağışlar nedeniyle bayırların dengesiz hale geldiği, en az beş vadide yamaçların çöktüğü ve yerleşim alanlarına sürüklendiğine işaret edildi.

Japon makamlarından yapılan açıklamalarda, meydana gelebilecek yeni yağışların yeni toprak kaymaları ve selleri beraberinde getirebileceği uyarısı yapılıyor.

Dağlarla kaplı, kalabalık bir nüfusu barındıran Japonya’da pek çok evin dik yamaçlara veya yakınlarına inşa edilmiş olması nedeniyle halk sürekli toprak kayması riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Yamaçların sağlamlaştırılması için yürütülen kapsamlı çalışmalara karşın yağış sıklığındaki artışa bağlı olarak Japonya'da son 30 yılda toprak kaymalarında artış görülüyor.

Japonya Toprak Bakanlığı, ülkede son 10 yılda yaklaşık bin 200 toprak kayması meydana geldiğini, 20 yıl önce bu sayının sadece 770 olduğunu bildirdi.