GAZZE - Gazze Şeridi'ndeki yetimler, sosyal yardımların yatırıldığı banka hesaplarının kapatılmasına tepki göstererek, Filistin Bankası'nın şubelerinin tümünün hizmet vermesini engelledi.

Filistin Bankası'nın Gazze Şeridi'ndeki şubelerinin tümünün önünde çadır kuran eylemciler, "Banka hesapları açılsın. Gazzeli yetim çocuklara yönelik zulüm ve abluka sonlansın" yazılı pankartlar açtı.

AA muhabirine konuşan Gazze Şeridi'ndeki Hayır Cemiyetleri Birliği Başkanı Ahmed el-Kürd, "Banka kapatma eylemi şehit ve yetim ailelerine ait hesapların kapatılmasına tepki olarak yapılan birçok protestonun ardından geldi. Gazze Şeridi'ndeki söz konusu banka şubelerinin kapatılması ikinci emre kadar sürecek" dedi.

Kürd, eylemin eski duruma dönülmesi için baskı oluşturmak amacıyla yapıldığını ifade etti.

"Hayır cemiyetlerinin hesapları kapatıldı"

Öte yandan Hayır Cemiyetleri Birliği, yetimlere ve bazı fakir ailelere yardım yapan kuruluşların hesaplarının da kapatıldığını duyurdu.

Birlik tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Filistin Bankası, yetimlere ve bazı fakir ailelere yardım eden hayır cemiyetlerinin hesaplarını kapattı" denildi.

Açıklamada, söz konusu işlemin Filistin Merkez Bankası'nın talebi üzerine gerçekleştiği öne sürüldü.

Merkez Bankası'ndan yayımlanan yazılı açıklamada ise banka hesaplarının kapatılmasına dair bir talimat verilmediği ifade edildi.