GAZZE

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin ez-Zevayide beldesinde Ebu Dahrac ailesinin evini hedef aldığı saldırıda, 2'si kadın 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin yaralandığını belirtti.

Kudra, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 561'i çocuk, 258'i kadın ve 98'i yaşlı 2 bin 95 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 bin 189'u çocuk, bin 994'ü kadın, 388'i yaşlı olmak üzere 10 bin 500'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.