ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı Gazze'de "Kudüs'e destek yürüyüşü" düzenlendi.

Gazze'deki Seraya Meydanı'ndan Meçhul Asker Anıtı'nın yer aldığı parka yürüyen onlarca Filistinli, "Kudüs Filistin'in başkentidir" yazılı pankartlar taşıyarak ABD'nin kararı aleyhinde çeşitli sloganlar attı.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hıdır Habib, yürüyüş sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD'nin Kudüs'le ilgili kararına tepkimizi dile getirmek ve Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak kalacağını teyit etmek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Habib, "Halkımız bir, düşmanı bir ve kaderi birdir. Bu nedenle Filistin davasıyla ilgili tehditlere karşı tek yürek olmalıyız." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini açıklamıştı.

Trump'ın kararına karşı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan Kudüs'ün statüsüne ilişkin "İsrail'in İşgal Altındaki Doğu Kudüs ve Filistin Topraklarındaki Faaliyetleri" başlıklı karar tasarısı, ABD'nin tehditlerine rağmen 21 Aralık 2017'de 9'a karşı 128 oyla kabul edilmişti. Oylamada 35 ülke ise çekimser kalmıştı.