İDLİB - Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin, rejim güçlerinin kontrolündeki İdlib'in Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in (Arbain Dağı) kontrolünü sağladığı bildirildi.

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Hamza Fethullah, AA muhabirine, "Fetih Ordusu, Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in kontrolünü sağladı" dedi.

Muhaliflerin, ilçe çevresindeki Kafrenci ile Maatrim köylerinin de denetimini  sağladığını ifade eden Hamza, ilçe çevresinde muhalif birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi.

Hamza, rejim güçlerine ait askeri kontrol noktalarına havan toplarıyla, ilçe çevresindeki Esed güçlerine de tank, doçka ve hafif silahlarla saldırdıklarını kaydetti.

Ramuse ve Şeyh Said bölgeleri arasında kontrol sağlandı

Suriye'de muhalif Birinci Alay'a (Fevc'ul Evvel) bağlı birliklerin, Halep'in güneyinde yer alan stratejik öneme sahip Ramuse ile Şeyh Said bölgeleri arasında kontrolü sağladığı bildirildi.

Birinci Alay'ın saha komutanlarından Yasir Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in güneyine operasyon düzenleyen Alay'a bağlı birliklerin, kentin Şeyh Said ile Ramuse bölgesine giden, rejim için stratejik öneme sahip yolların kontrolünü ele geçirdiğini ve Esed güçlerine büyük zayiat verdirdiğini söyledi.

Söz konusu bölgede, rejimin "imdat yollarının" kesildiğini ifade eden Ebu Muhammed, "Muhalif birlikler, kentin güneyinde Ramuse, Şeyh Said ile Hamdaniye bölgesinin kontrolünü sağladı" dedi.