WASHINGTON

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, bu konuda soruşturmayı yürüten Türk polisi ve Türk yetkililerle çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Sözcü Nuland, ''Türk hükümetiyle işbirliğimiz gerçekten olağanüstü. FBI, saldırıya yönelik soruşturmanın yürütülmesinde, Türk polisiyle yakın koordinasyon yürütüyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin terörle mücadelede bazı Avrupa ülkelerinden yeterli desteği alamadığına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Nuland, Erdoğan'ın sözlerini görmediğini ama ABD olarak, Türkiye'nin AB ile tüm ilişkilerinde olduğu gibi, terörle mücadele konusunda da Türkiye ile AB arasında iyi bir işbirliğinin güçlü destekçisi olduklarını bildirdi.

Öldürülen Amerikalı kadın


Nuland, Türkiye'de öldürülen Amerikalı Sarai Sierra'ya ilişkin soru üzerine, Sierra'nın ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Türk hükümetine Sierra'nın yerinin bulunması konusundaki çabaları nedeniyle teşekkür eden Nuland, soruşturma devam ederken Türk yetkililerle yakın diyalog halinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Nuland, ''Suriye krizinin çözümüne yardım için Türkiye-Mısır-İran zirvesi çağrısı var. Bu formata bir karşı çıkışınız var mı?'' sorusu üzerine, İran'ın Suriye rejimine destek vererek krizde son derece negatif bir rol oynadığını belirterek, İran'ın herhangi bir barış çabasında yapıcı bir aktör olabileceğini düşünmediklerini kaydetti.