Mısır'daki Ezher kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı yönünde medyada çıkan haberlerin takip edildiğine işaret edilerek böyle bir adım konusunda uyarıda bulunuldu.

"Bu yönde yapılacak herhangi bir ilan, tüm Müslümanların öfkesini kızıştıracak, dünya barışını tehdit edecek, gerginlik, nefret ve ayrılığı artıracak." denilen açıklamada, Siyonist oluşumun desteklenmesi, İsrail'in suçları konusunda caydırıcılık oluşturmaya çalışan BM kararlarının uygulanmasının engellenmesi, Tel Aviv yönetiminin suç içeren politikalarını sürdürme konusunda cesaretlendirilmesinin, dünya halklarında uluslararası toplumun şeffaflığına güveni yitireceği, dünyadaki terörün besleneceği kaydedildi.

Açıklamada, BM başta olmak üzere uluslararası kurumlara, dünyadaki akil insanlara "uluslararası güvenlik ve barışı tehdit eden" bu muhtemel adımın engellenmesi çağrısında bulunuldu.

Amerikan medyasının haberlerinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise konuya ilişkin, bu yönde atılacak bir adım için "erken" yorumunu yapmıştı.