HALEP/ANKARA

ABD ve Rusya'nın Suriye'nin Şam ve Lazkiye illeri için uzlaştığı ateşkesin Halep'i de kapsaması konusunda anlaşmasının ardından, Beşşar Esed rejimi ateşkesi ihlal etti.

Yerel kaynaklar, rejim ordusuna ait helikopterin Halep'in güneyindeki Han Tuman beldesinin batı kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere 4 varil bombasıyla saldırdığını, olayda ölen ve yaralananlar olduğunu bildirdi.

Humus'ta bomba yüklü araçla saldırı
Öte yandan Humus'un Meğram bölgesinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucunda bir kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Olayın faili henüz bilinmiyor.

Dün Doğu Guta'nın Deyr Asafir beldesinde rejim güçleri ile muhalifler arasında sivil kaybın olmadığı çatışmalar yaşanmıştı. Lazkiye'de ise sükunet hakim.

Esed rejimi, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde 27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkesi defalarca ihlal etmişti. ABD ve Rusya geçen cuma Lazkiye ve Şam'daki çatışmaların durdurulması için anlaşmış, en sıcak bölge olan Halep kapsam dışı bırakılmıştı. Halep'te sivil kayıpların devam etmesi üzerine ABD, Rusya'yı ateşkesin buraya da uzatılması için ikna etmeye çalışmıştı. ABD'nin çabaları dün gece sonuç vermişti.