ŞAM

ABD ve Rusya'nın Suriye'deki çatışmaların durdurulmasının Halep'i de kapsaması için anlaşmaya varmasının ardından Beşşar Esed rejiminin ordusu, 48 saatlik bir ateşkes ilan edildiğini doğruladı.

Rejim ordusu tarafından yapılan ve devlet televizyonu İkbariye kanalında yayımlanan açıklamaya göre ateşkes, yerel saatle gece yarısının ardından 1.00'de başlayacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Suriye'de şiddetin düşürülmesi ve çatışmaların durdurulmasını ülke genelinde teyit için gösterdiğimiz acil çabalar çerçevesinde ABD ile Rusya, bu çabaların Halep ili, Halep şehir merkezi ve çevre bölgelere genişletilmesi için gerekli düzenlemeleri dün geç saatlerde sonuçlandırdı." bilgisini paylaşmıştı.

Açıklamada, "Bunun bugün Şam saatiyle 00.01'de yürürlüğe girmesinden bu yana bazı yerlerde çatışmalar sürse de bu bölgelerde genel olarak şiddetin azaldığını gördük." ifadesi yer almıştı.

ABD'yi yetkililer, ABD ve Rusya'nın Suriye'de rejimi ve muhalifleri ateşkesin Halep'i de kapsaması konusunda razı ettiklerine işaret etmişti.