ENBAR/DİYALA

Enbar İl Meclis Üyesi Ferhan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "DAEŞ, bir haftadan uzun süredir Enbar'ın batısındaki Er-Ratba, El-Kaim, Ane, Rave ilçelerinden çocukları alarak örgütün Irak'taki ve Suriye'deki karargahlarına götürdü. DAEŞ, en az 400 çocuğu kaçırdı" dedi.

Muhammed, DAEŞ'in kontrolü altında bulundurduğu bölgelerdeki tüm çocukları silah altına alabileceği ve terör eylemlerinde kullanabileceği uyarısında bulundu.

DAEŞ çocukları silah altına alıyor

Diyala Emniyet Müdürü Tuğgeneral Casim es-Saidi de DAEŞ'in Diyala kentinde, 100'e yakın çocuğu silah altına aldığını ifade etti.

Saidi, söz konusu çocukların intihar eylemlerinde kullanabileceğini öne sürerek, "DAEŞ, Diyala'da kontrol altına aldığı bölgelerden yaşları 16'yı geçmeyen 100'e yakın çocuğu silah altına aldı. Terör örgütü bu çocukları çeşitli şekillerde cezbederek veya beyinlerini yıkayarak intihar eylemlerinde kullanacak" diye konuştu.

DAEŞ'in silah altına aldığı çocuklara askeri eğitim vereceğini söyleyen Saidi, bu çocuklardan bazılarının terör örgütünün kontrolü altındaki diğer bölgelere hatta Suriye götürülmesinin imkan dahilinde olduğunu dile getirdi.