WASHINGTON -  ABD'de dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde bakanlığın resmi e-posta adresi yerine kişisel hesabını kullandığı için eleştirilere maruz kalan Hillary Clinton, ''e-postalarımı kamuoyuna açıklamaya hazırım'' dedi.

Clinton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''e-postalarımı, kamuoyuna göstermek istiyorum'' dedi.

Postalarının kamuoyuna açıklanması konusunda Dışişleri Bakanlığı yetkililerine danıştığını dile getiren Clinton, "Bakanlık yetkilileri, e-postaları gözden geçirip mümkün olan en kısa sürede açıklayacaklarını söylediler" ifadesini kullandı. 

Kongre'de Cumhuriyetçilerin liderliğindeki komisyon, Clinton'dan 2012'de ABD'nin Libya'nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens'ın da aralarında bulunduğu üç kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili e-postalarını istemişti. 

Dışişleri Bakanlığı, Clinton'un bakanlığın resmi postası yerine kişisel hesabını kullanmasının federal kanunlara aykırı olup olmadığını soruşturuyor.

"The New York Times" gazetesi, dün 2009-2013 tarihleri arasında dışişleri bakanlığı yapan Clinton'ın resmi e-posta hesabının olmadığını yazmıştı. Ulusal Arşiv ve Kayıt Yönetimi de bu durumun ciddi bir yasa ihlali olduğunu belirtmişti.

Clinton'ın kişisel hesabını kullanması, Dışişleri Bakanlığının arşivlemek üzerine Clinton'dan resmi yazışmalarını talep etmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Clinton, Dışişleri Bakanlığı'na 55 bin sayfa döküman teslim etmişti.

Clinton'un, gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimine Demokrat Parti'den aday olması bekleniyor.