WASHINGTON -Bakanlık binasının girişindeki törende alanı dolduran yüzlerce çalışana hitap eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, veda konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde binadan ayrıldı.

Medyanın da yoğun ilgi gösterdiği törende Clinton, veda konuşmasını yapması için ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns tarafından takdim edildi.

Çalışanlar tarafından açılan, ''Teşekkür ederiz'' yazılı pankartın yanında konuşan Clinton, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen patlamaya da değindi.

Çok karmaşık ve hatta tehlikeli bir zamanda yaşadıklarına işaret eden Clinton, ''Daha bugün de yine gördük ki Ankara'daki büyükelçiliğimiz saldırıya uğradı ve bir çalışanımızı kaybettik, yaralananlar oldu'' dedi.

Clinton, olayla ilgili ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve ekibinin yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüştüğünü aktararak, ''Onlara, bağlılıklarına ve fedakarlıklarına ne kadar değer verdiğimizi söyledim'' ifadesini kullandı.

Daha iyimserim

Dışişleri Bakanlığı'nda 4 yılı aşkın süredir görev yapmaktan onur duyduğunu, bunun kendisi açısından harika bir deneyim olduğunu vurgulayan Clinton, 21'inci yüzyıla ait olması için çalıştıkları dünyayı gelecekte birçok zorluğun beklediğinin farkında olduğunu belirterek, ''Ancak 4 yıl öncesine göre bugün daha iyimserim'' dedi.

Kalabalık bir grup uğurladı

Son sözleri olarak, tüm çalışanlara en iyi dileklerini sunan Clinton, ''Dev bir ailenin parçası olarak, hem hizmet hem liderlik etme onurunu yaşadığım yaklaşık 70 bin kişiyi düşünerek ayrılıyorum ve umuyorum ki kendinizin, benim ve ülkemizin gurur duyacağı işler yapmaya devam edeceksiniz'' ifadelerini kullandı.

Clinton'ı konuşmasının ardından bakanlık çıkışına çok kalabalık bir grup uğurladı. Clinton, binadan alkışlar eşliğinde çıktı.