ANKARA

BMMYK'dan yapılan açıklamada, bağışın Türkiye'deki Suriyeli mültecilere acil insani yardım sağlamak amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Bağışın, Suriyelilerin kaldığı kamplardaki kış hazırlıklarına katkı sağlayacağı kaydedilen açıklamada, "Suriye krizi başladığından beri BMMYK'ya Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti tarafından yapılan bu ilk bağış, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından BMMYK işbirliğinde kullanılacak" denildi.

Açıklamada, devam eden kötü kış şartları hatırlatılarak uluslararası topluma bölgedeki Suriyeli mültecilerin artan ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunulması ve bu sorumluluğun paylaşılması yönünde çağrıda bulunuldu.

"Yeryüzü Doktorları"ından yardım çağrısı


Öte yandan, Yeryüzü Doktorları Derneği, Türkiye'nin sınır illerinde yaşayan Suriyeli sığınmacılara ve Suriye'nin iç bölgelerine ilaç ve tıbbi malzeme ulaştırmak amacıyla, ''Suriye için acil ilaç çağrısı'' yaptı.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık sisteminin felç olması ve ilaç stoklarının tükenmesi sebebiyle bölgede ilaç krizinin yaşandığı vurgulanarak, acil ilaç ihtiyacı olan hastalıklar kamuoyuyla paylaşıldı.