KİEV  -  Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 50 ayrılıkçının öldüğü bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, taraflar arasında ilan edilen ateşkese rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçıların, Ukrayna askerlerinin bulunduğu noktalara ve yerleşim birimlerine silahlı saldırı düzenlemeye devam ettiğini söyledi.

Son 24 saat içerisinde ayrılıkçıların Donetsk Havalimanına iki kez saldırı düzenlediğini ve bu saldırılarda tankların da kullanıldığını ifade eden Lisenko, Ukrayna ordusunun da ayrılıkçıların bu saldırılarına karşılık verdiğini ve bu çatışmalarda 50 civarında ayrılıkçının etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Lisenko, ayrılıkçıların Donetsk Havaalanının yanı sıra Debaltsevo ve Trudovoe kasabaları yakınlarında bulunan hükümet güçlerine de silahlı saldırı düzenlediğini, dünden beri doğudaki silahlı çatışmalarda 9 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, 27 askerin yaralandığını bildirdi.

Lisenko, Donetsk Havaalanı yakınlarında yaşanan çatışmalarda ayrılıkçılara ait üç tank ve iki askeri aracın imha edildiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı danışmanı ve "Feniks'in Kanatları" Gönüller Grubu koordinatörü Yuriy Bryukov, sabah yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların Donetsk Havaalanına yaptığı saldırı sırasında 7 askerin hayatını kaybettiğini, 9 askerin yaralandığını belirtmişti.

Taraflar arasında daha önce ateşkes ilan edilmesine rağmen ayrılıkçılar, hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan Donetsk Havaalanı, Luhansk ile Donetsk arasındaki önemli bağlantı noktası olan Debaltsevo kasabası ve diğer stratejik önem taşıyan noktalarda kontrolü sağlamak için sık sık saldırı düzenliyor.