SOÇİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Soçi şehrindeki görüşmesi sona erdi.

Rusya ile 24 Kasım 2015'te yaşanan uçak krizinden sonra bu ülkeye ilk kez ziyaret düzenleyen Türk bakan olan Çavuşoğlu'nun Lavrov'la görüşmesi Soçi'de resmi görüşmelerin yapıldığı Rus Otel'de yapıldı.

Görüşmenin başında kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, zamanlama açısından önemli olan bu toplantıya (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısı) davet edilmesi ve sıcak karşılama için Lavrov'a teşekkür etti.

Bu organizasyonun 25. yılını kutlandığını dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya'nın bu organizasyondaki çabalarının çok etkili olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektubun ardından telefonda da görüştüklerini anımsatan Çavuşoğlu, "Bu çok yapıcı ve olumluydu. İlişkilerimizin normalleşmesi ve arzulanan seviyeye çıkarılması için bize de görüşmede ele alınan konuları takip etme talimatı verildi." diye konuştu.

Lavrov ise Çavuşoğlu'na Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısına katılımından dolayı teşekkür etti.

Bu toplantı vesilesiyle taraflar arasında ikili görüşme imkanı oluşacağını dile getiren Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Putin'e gönderdiği mesaj ve yaptığı telefon görüşmesi bağlamında ilişkilerin normalleşmesi için pratik adımları ele alacaklarını kaydetti.

Lavrov ve Çavuşoğlu, kısa bir süre basın mensuplarına görüntü verdikten sonra baş başa görüşmeye geçti. Görüşme 36 dakika sürdü.