CENEVRE - Suriye’de iç savaşa siyasi çözüm arayan ve Özel Temsilci İbrahimi’nin arabuluculuğunda 8 gündür BM Cenevre ofisinde devam eden barış görüşmelerinin ilk turu sona erdi.

İbrahimi, ilk turun son görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, görüşmeler kapsamında Suriye rejimi ve muhalefetinin, savaşı sonlandırmak ve ülkelerini kurtarmak için siyasi bir çözüm bulmak amacıyla ilk kez bir araya geldiklerini kaydetti.

Taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının devam ettiğine dikkati çeken İbrahimi, "Taraflar arasındaki uçurum hala derin, aksi gibi davranmak yararsız olur. Ancak, tartışmalarımız sırasında çok küçük de olsa ortak bir zemin bulunduğunu gözlemledim, belki de tarafların fark ettiğinden ya da kabul ettiğinden daha fazla" diye konuştu.

Görüşmelere, tarafların daha detaylı pozisyonlarını hazırlayabilmeleri için kısa bir ara vereceklerini belirten İbrahimi, "Üzerinde anlaşılmış bir gündemle, 10 Şubat'ta görüşmelere devam etmemizi önerdim. Muhalefet bu tarihi kabul etti. Hükümet ise konuyu önce Şam'a danışmaları gerektiğini söyledi" dedi.