İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonun tamamlanmasının ardından Beşiktaş'ta yaprak dökümü yaşanıyor. Siyah-beyazlı takımda Çek futbolcu Tomas Sivok'un ardından teknik direktör Slaven Bilic de camiaya veda etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Hırvat çalıştırıcı ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında ayrılığı resmen açıkladı.

Kendileri için hüzünlü bir günün yaşandığını vurgulayan Orman, "Çok sevdiğimiz, beraber çalışmaktan mutlu olduğumuz Bilic ve ekibiyle karşılıklı olarak sözleşmemizi uzatmama kararı verdik" dedi.

 Fikret Orman, 2 senenin zor geçtiğini belirterek, "Hocamızın da teknik heyetin de hakkını vermek lazım. Stat olmadan oynadık. Stat olmadan oynarken takımı motive etmek ve özellikle geride kalan sene 3 kulvarda beraber mücadele etmek zordu. Birçok sıkıntılar yaşadık ancak hocamız her konuda çok yapıcı, tam bir Beşiktaşlı gibi, yönetimle koordinasyon içinde olarak, hiçbir şeyi mazeret edinmeden mücadele etti. Hakikaten dirayet gerektiriyordu. Onu da hep beraber yaşadık" diye konuştu.

Şansız bir sezon geçirdiklerini savunan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Maç skorları istediğimiz gibi olmadı. En çok da Bilic (başarıyı) istiyordu. Çok önemli bir taraftarı, bir Beşiktaşlıyı kazandığımızı düşünüyorum. Hocamızla aile gibi olmuştuk. Ayrılık konusunda en çok üzülenlerden biri kızım oldu. Siyah-beyaz renklerle kalbi atan bir taraftarı kazandığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Bilic: "Karmaşık duygular içindeyim"

Yeni sezonda takımın başında olmayacak Slaven Bilic ise karmaşık duygular içinde olduğunu dile getirdi.

Siyah-beyazlı takıma veda ettikleri için üzücü bir gün yaşadıklarını anlatan Hırvat çalıştırıcı, "Ben ve ekibim tabii ki üzgünüz. Buradaki harika deneyimin sonuna geliyoruz. En mutlu dönemimizin sonuna geliyoruz. Eve dönerken bir taraftan mutlu ve gururluyuz. Beşiktaş ailesiyle kurduğum harika ilişkilerle dönüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünü bildiğini vurgulayan Slaven Bilic, "Buraya geldiğimde söylenen bir şey vardı. Türkiye'ye geldiğinde önemli olan senin kaç insanın karşıladığı değildir, önemli olan seni kaç insanın uğurladığıdır. Kahraman olarak ayrılmıyorum. Nihai hedefi tutturamadık ama olumlu atmosfer içinde ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.