KİEV - Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların, hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan Donetsk havaalanına geniş kapsamlı saldırı başlattığı bildirildi.

Ukrayna Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların bu sabah, havaalanında Ukrayna askerlerinin bulunduğu noktalara silahlı saldırıda bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Donetsk havaalanının halen Ukrayna askerlerinin kontrolünde olduğu ve askerlerin stratejik önem taşıyan bölgeyi kahramanca savunmaya devam ettiği belirtildi.

Ayrılıkçıların dün gece de Krasnogorovka, Trudovskoe, Redkodub, Nikişin, Maloorlevka ve Ostraya Mogila kasabalarında bulunan Ukrayna askerlerine silahlı saldırılar düzenlediği, Mariupol'un Ukrayna ordusunun kontrolünde olduğu ifade edildi.

Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi'nin açıklamasında, dün gece Donetsk havaalanında meydana gelen silahlı çatışma sırasında 7 ayrılıkçının öldüğü, 10 civarında ayrılıkçının ise yaralandığı belirtildi.

Ülkenin doğusundaki Donetk kentinin önemli bir kısmını kontrolünde bulunduran Rusya yanlısı ayrılıkçılar, stratejik öneme sahip Donetsk havaalanını ele geçirmek için sık sık saldırı düzenliyor.