PARİS

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Bodrum'da cesedi sahile vuran Suriyeli çocuk ile ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa’nın kaçak göç konusunda acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Özel sosyal paylaşım sitesinde, Türk güvenlik görevlisinin kucağındaki çocuğun fotoğrafını ekleyerek, kısa bir açıklama yazan Valls, ‘’Acilen hareket geçmek gerekiyor. Avrupa’nın acilen seferber olması şart’’ ifadesini kullandı.

İktidar dışında ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi’nin önemli isimleri de yaptıkları açıklamalarda, denize vuran küçük çoğun fotoğrafından derin üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Cumhuriyetçiler Partisi Başkan Yardımcısı Nathalie Kosciusko-Morizet ve yine partinin önemli isimlerinden eski başbakanlardan François Fillon, küçük çocuğun akıbeti ile ilgili "dayanılmaz" ifadesini kullandı.

İki siyasetçi de, Fransa’daki iktidarın göç dramı karşısından daha sorumlu politika izlemesini istedi.

Bu arada Cumhurbaşkanı François Hollande, bu akşam Başbakan Manuel Valls ve ilgili bakanları göç konusunu görüşme üzere Elysee Sarayı’nda toplantıya çağırdı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Bodrum'da kaçak yollardan yurt dışına çıkmaya çalışırken içinde bulundukları botun batması sonucu cansız bedenleri kıyıya vuran Suriye uyruklu çocukların görüntüleri, bütün dünyada geniş yankı uyandırmıştı.