GAZZE - Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin çocuk bölümündeki yatağında yatan Sair Cevde, kendisine geldiğinde yüz yüze kalacağı acı gerçeklerden habersiz, vücuduna bağlı destek cihazlarıyla yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda atılan füzelerden nasibini alan küçük Filistinli, sağ ayağını ve elinin bazı parmaklarını kaybettiği saldırıda annesi ve 3 kardeşi hayata gözlerini yumdu. 

Sair'in başında bekleyen halası, öksüz ve sakat kalan yeğeninin sağlık durumunun iyi olmadığını ifade ederek, "Yavrucak, başına neler geldiğini bilmeden öylece yatıyor. Son bildiği bahçede annesi ve kardeşleriyle oyun oynadığı" dedi. 

Sair'in İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye beldesine düzenlediği saldırıda annesi Tesnim ile Raviye (5), Ragad (6), Usame (7) ve Muhammed (8) isimli kardeşlerini kaybettiğini ifade eden hala, saldırı gününü şöyle anlattı:

"Sair, 5 kardeşleriyle beraber annesinin gözetiminde bahçede oynuyordu. Bir anda İsrail tarafından atılan bombalar ve füze parçaları etrafı kapladı. Annesi ve 4 kardeşi olay yerinde can verdi. Sair ve 11 yaşındaki ablası Rehaf sağ kurtuldu. Rehaf şimdi amcasının evinde kalıyor."

"Seni Allah'a havale ediyorum Netanyahu"

Konuşmasına ara verip elini küçük göğsü hızla inip kalkan yeğeninin alnına koyan, hayatta kalması için dualar eden Sair'in halası, duygularını "Seni Allah'a havale ediyorum Netanyahu. Seni ve çocuklarımızı yetim bırakanları görüp de ses çıkarmayanları da Allah'a havale ediyorum. Uyandığında öksüz olduğunu, bir ayağının ve parmaklarının olmadığı anlayacak şu çocuğun suçu neydi! İsrail, çocuklara karşı savaşıyor, onları ya öldürüyor ya da sakat bırakıyor" sözleriyle ifade etti. 

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma gereği dün saat 19.00'da kalıcı ateşkes kararı alınmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 145 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 11 bin 100 kişinin yaralandığı belirtildi.