FRANKFURT - Alman havayolu şirketi Lufthansa’da çalışan pilotlar,  yerel saatle 08.00'de Frankfurt Havalimanında greve gitti.

Toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 15 saat sürecek grev yüzünden, Frankfurt'tan Singapur, Bangkok ve Chicago gibi uzun mesafe uçuşlar yapılamıyor.

Almanya'da pilotların bağlı bulunduğu sendika Cockpit Birliği'nin (VC) açıklamasında, grevin 08.00- 23.00 saatlerinde yapılacağı, bu kapsamda uzun mesafe uçuşların gerçekleşmeyeceği belirtildi.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada ise 56 uçuşun grevden etkileneceği, ek seferler konulduğu, yolcuların sms ve elektronik postayla bilgilendirilmeye devam edileceği ifade edildi.

Ancak Lufthansa'nın iç hatlar uçuşları ile Münih ve Düsseldorf'tan yapılacak olan uzun mesafe uçuşları, sendika üyesi olmayan pilotlar aracılığıyla devam ediyor. 

Lufthansa yetkilisi Kay Kratky, VC'nin grev kararını sert bir dille eleştirerek oluşacak zararın 120 bin çalışanı etkileyebileceğini bildirdi.

VC ve Lufthansa yönetimi arasındaki süren görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerine ait 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleri ele alınıyor. Lufthansa şirketi, emeklilikle ilgili şimdiye kadar geçerli olan kuralları 2013 sonunda sonlandırılacağını açıklamıştı. 

VC'nin bu yıl içinde yaptığı 4 ayrı grev nedeniyle 4 bin 300 uçuşun iptal edildiği öğrenildi.