SÜLEYMANİYE - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, ABD Havva Kuvvetleri aracılığıyla Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye silah ve mühimmat yardımı yapıldığını bildirdi.

Başkanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Kürdistan bölgesinin silah ve patlayıcı yardımları, ABD uçaklarının aracılığıyla havadan Kobani'ye ulaştırıldı. Kürdistan bölge başkanlığı olarak ABD'ye teşekkür ediyoruz. Kobani'de direnen kahramanların, bu silahlardan istifade etmesi ve savaşması çok önemlidir" ifadeleri kullanıldı.

IKBY İstihbarat ve Savunma Ajansı Sorumlusu Lahor Ceng Talabani, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi sayfasında, Kobani'ye gönderilen yardımların detaylarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 "10 gün süren büyük uğraş ve çabalardan sonra dün gece saat 02.35'te ABD Hava Kuvvetlerine ait üç adet  C-130 tipi kargo uçağıyla yaklaşık 24 tonluk silah ve mühimmat ile 10 tonluk tıbbi yardımı, Kobani'deki Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) ulaştırdık."

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD askeri güçlerinin, IŞİD’e karşı şehri koruyan Kürt güçlerine takviye yapmak için Kobani bölgesine havadan birçok yardım yaptığını açıklamıştı.

Açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'nin C-130 tipi nakliye uçağının, Irak’taki Kürt yetkililer tarafından sağlanan silah, cephane ve tıbbi malzeme yardımını Kobani'ye ulaştırdığı, yardımın ardından uçağın bölgeden güvenlik şekilde ayrıldığı ifade edilmişti.