Hey gidi 2015 hey! Daha dün gibi gelişin! Nasıl hızlı geldiysen aynı hızla da gidiyor gibisin. Tası tarağı topladın bile, yaklaştı bizlere veda edişin!
Saat, gün, ay, yıl kavramı gitgide kısalıyor, küçülüyor, mini minnacık, kundak bebesi kıvamında! E bunca siber teknoloji, uyaran, günlük koşuşturma telaşesi arasında zaman nasıl hızlı geçmesin ki? Hele bir de sımsıcak aileniz, yavrularınız, dostlarınız, üstüne bir de benim gibi dünya tatlısı, zehir gibi zeki öğrencileriniz ve onların kıymetli aileleri varsa hayatınızda, çarpı 1500 hızlı!
2015’i uğurlamak üzereyken 2015 bize neler kattı, bizlerden neleri beraberinde götürüyor, bize iyi geldi mi, eksileri ne, artıları ne düşünceleri geçiyor beynimizden. Zor bir yıl oldu 2015 dünya genelinde yine. Ama öğretileri de beraberinde getirdi. Savaşlar, felaketler, kayıplar, tükenmişlikler sonucu öze dönüşler, sorgulayışlar, kültürel değerleri sahiplenme, farkındalık düzeyinin artması, sadeleşme, ayıklama, eleme süreci oldu sanki bizler için. Hele ki 40’ın startını veren ben nasıl da etkilendim tüm bunlardan! Hayatımda özümle, sevdiklerimle daha bir özleştim, bütünleştim, sadeleştim, yalınlaştım, yeri geldiğinde hayır diyebildim eskisinden daha çokça, beklentilerimi sıfırladım, ama güzellikler geldiğinde de şükran duydum, kıymetini bildim, mutlulukla kabul ettim.  Öğrencilerimin başarıları taçlandırdı 20 yılı aşkın kariyerimi. Yavrularımın gelişimini gözlemledim tadını çıkara çıkara. En büyük zenginliğim dostlarımla kaliteli zamanlar geçirdim, yepyeni bilgiler edindim öğrenmenin keyfini yeniden keşfediyormuşçasına. Hayat arkadaşımla hayatı paylaşmak daha anlamlı, bol takdirli ve kıymetli oldu. Çok çalışan ama şükürler olsun ki karşılığını gören, manen de tatmin olan biz daha çok kenetlendik, yavrularımızla daha da zenginleştik, dostlarımızla bezendik. 
Ey 2015, devrin geçti geçiyor! Son günlerini iyi değerlendir ve güzelliklerle yap finalini! Ey 2016, sense henüz kapıdasın, daha gelmedin ama gelmeden önce biraz daha düşün hazır fırsatın varken! Daha çok barış, daha çok huzur getir beraberinde. Daha çok iyilik yeşert  insanlığın yüreğinde! Zira insanlar yeterince bencilleştiler, lütfen artık daha da abartmasınlar, güç oyunları son bulsun, menfaatler yerini güzel paylaşımların tadına bıraksın. Zaman yine su gibi aksın itirazımız yok, ama güzel geçsin ömrümüzün bir yılı daha. Bunu önce tüm dünya, tüm insanlık için, sonra vatanım, milletim ve tüm sevdiklerim için, sonra çatısı altında yaşadığım ülke için, sonra da ailem, akrabalarım, dostlarım ve çekirdek ailem için can-ı gönülden diliyorum. İçten sevgilerimle…