Medya Dünyası 

Gülgökçe Korkmaz Stand Up Kraliçesi 

Sempatik ve güzel  oyuncu Gülgökçe Korkmaz geçtiğimiz günlerde Cihangir CreAtolye sahnesinde “Hiç Güleceğim Yoktu” adlı Stand Up oyunu ile sevenleriyle buluştu. 2017 yılına iddialı bir giriş yapan güzel oyuncu kendi yazıp kendi oynadığı 90 dakikalık Stand Up Show unun ilk gösterimini Profilo Avm’de gerçekleştirmişti. Türkiye’de Kadın Stand Up cu yok denilecek kadar az. Sektördeki eksikliği çok iyi analiz eden Korkmaz : “ Her geçen gün sahneme bir şeyler katıyorum ve yakında yurtdışında turne ve İstanbul dışına da gidebilmeyi hedefliyorum şeklinde açıklamalar yaptı. Oyunu izlemeye sanat  ve iş dünyasından önemli isimler geldi. Yapılan yorumlar : “ Çok zor bir iş yapıyor , medeni cesareti , özgüveni , kendine olan inancı ve enerjisi çok yüksek gerçekçi ve açık sözlü oluşu dikkatler fazlasıyla çekiyor.” Yönündeydi. 

Çekiç Magazin 

Ünlü fotoğraf sanatçısı Levent Çekiç ve güzel sunucu Tuğba Çavdar Kanal 34 ekranlarında Çekiç magazin adıyla yepyeni bir programa başladılar. Hafta içi her gün yayınlanan programda 4 gün hayata dair her konu konuşulurken 1 gün ise tamamen magazin konuşuluyor. Programın aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen başarılı ikilinin programı farklı kanallarda da yer alıyor. Programın ilk hafta konuğu ise başarılı iş adamı Yaşar Karakelle idi. Siz de hayata dair farklı konuları izlemek istiyorsanız bu ikiliyi kaçırmayın. 

Türkiye’nin En İyileri Başkentte Buluşuyor!!

Türkiye’nin ilk ve tek Spikerler Platformu Kırmızı Türk Haber ile BAŞKON ( Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu) ve Medya Sesi ajansı  tarafından bu yıl Ankara’da düzenlenecek olan, birçok siyasetçi ve ünlü simaların konuk olduğu, “Başkent Ödülleri” Ödül Töreni, 11 Mart 2017 Cumartesi Tarihinde Ankara Ato Salonu’nda Gerçekleştirilecek

Başkent Ödülleri sahiplerini bulacak!

Seçici kurul değerlendirmesi ve halka açık oylamalar sonucunda Türkiye’nin farklı yerlerinde alanında en iyilerin ödül aldığı tören özgün kategorilerde ödül verecek.  Başkent Ödülleri , bir milyonun üzerinde kişinin internette oylama sonuçları ile sahiplerini bulmaya hazırlanıyor.  KırmızıTürk Haber Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan KAYA,  BAŞKON ( Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu) Başkanı Mehmet AKYOL  ve Medya Sesi Yönetim Kurulu Başkanı Rabia Coşgun tarafından düzenlenen www.baskentineniyileri.com üzerinden oylamaların gerçekleştirildiği ödül töreni ünlü tiyatrocu Altan Alkan ve TRT Radyo Programcısı Dilara Karaca’nın sunumuyla gerçekleşecek. Bu çok özel etkinliğin genel koordinatörlüğünü TRT Spikerlerinden Cahit MAAÇ Üstlendi.  

Başkent Ödülleri İlklere Sahne Olacak!

Başkent’in en önemli sivil toplum hareketlerinden birisi olan BAŞKON özellikle Okumak ve Yazmak projesi ile Türkiye’de hemen herkesin gönlünde taht kurmuştur. BAŞKON sayesinde yılın en iyileri ödül töreni benzerlerinin dışında hem Başkent hem de Anadolu’nun en iyilerini Türkiye gündemine taşıyacak. Medya Sesi Türkiye’de seslendirme sanatına farkındalığın artması adına çok önemli çalışmalar yapan seslendirme dünyasında çok önemli bir marka. Bu ödül töreni ile Türkiye’de ilk defa bu alanın en iyileri Medya Sesi ile Türkiye’de ses getirecek. KırmızıTürk Haber gerçekleştirdiği diğer çalışmaların yanı sıra bu kez Ankara’da spikerlik ve sunuculuk mesleğinin altını çizmiş olacak. Gecenin tüm fotoğraf , prodüksiyon ve kamera çalışmaları Prd Prodüksiyon koordinesinde gerçekleşecek. 

Hafize Ayık Defilesi

Ödül Töreninde çok özel bir defilede yapılacak. Türkiye’nin en önemli modacılarından Hafize Ayık çok özel kreasyonunu Burak Özdemir ( Joker Ajans ) Koreografisiyle sunacak.  

Ödüller Ses Getirecek 

Siyaset, İş , medya  ve sanat dünyasının heyecanla beklediği KırmızıTürk & Başkon & Medya Sesi Başkent Ödülleri ; 11 Mart 2017 Cumartesi Günü saat 14.00 – 18.00 saatleri arasında Ankara Ato Salonu’nda gerçekleşecek.

Deniz Ölgün’den Kadınlar Günü Söyleşisi 

Ege Tv’nin başarılı ve güzel spikeri Deniz Ölgün geçtiğimiz gün Narlıdere Belediyesinin Narlıdere AKM salonunda organize ettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü söyleşisinin moderatörlüğünü üstlendi. Söyleşi katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Deniz Ölgün ise şıklığı ve güzelliği ile kadınlar gününe de damgasını vurdu.

Derya Uğur ve Müge Dayankaç’tan Stres Yönetimi 

İki programcı Derya Uğur ve Müge Dayankaç çeşitli eğitim çalışmalarını da sürdürüyorlar. İki güzel sunucu tv programlarının yanı sıra 9 Mart Perşembe  ilk olarak ATSO salonunda Stres Yönetimi Eğitimi düzenliyorlar. Televizyonda izleyenlerin büyük beğenisini kazanan Kanal V’nin başarılı isimlerinin eğitim çalışmaları da devam edecek. 

Kitap Dünyası 

Dönüşüm Kitabı 

Bazen bir kitap okunur ve her şey değişir…

Uzman psikolojik danışman Ümit Akçakaya’ nın “Dönüşüm Kitabı” adlı eseri Tuti kitap’ tan çıktı.

Ümit Akçakaya Dönüşüm Kitabı’ yla okuru korku ve endişelerinden yakalayarak dönüştürmeyi hedefliyor. 

“Çalışıp çabalıyoruz ama o eşiği bir türlü geçemiyoruz. Bunun sebebi kişilik, eğilim ve becerilerimize yeterince aşina olmamak. Bu yüzden de doğru hedefler seçip, sağlam bir adım atamamak...” diye belirtiyor yazar.

Uzman Psikolojik Danışman Ümit Akçakaya’ nın bu çalışması günlük yaşantımızdaki temel sorunları ortaya çıkarmak için akademik bilgiyi kullanıyor ve çözüm yolları öneriyor, okuru bilinçdışıyla yüzleşmeye ve kendi ideallerini kurmaya davet ediyor. Dönüşüm kitabı sizi sizinle dönüştürüyor…

Ümit Akçakaya kimdir?

1981 yılında Kırşehir’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Kırşehir’de tamamladı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden onur belgesi ile mezun olduktan sonra İstanbul’da çeşitli danışmanlık merkezleri ve kolejlerde psikolojik danışman olarak çalıştı. Bu süre zarfı içinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “Uygulamalı Psikoloji” alanında yüksek lisans yaptı ve Psikoterapi Enstitüsü’nde üç yıl süren “Bütüncül Psikoterapi” eğitimini tamamlayarak “Bütüncül Psikoterapist” unvanını alamaya hak kazandı. Şu an Uzman Psikolojik Danışman olarak ergen ve yetişkinlerle mesleki çalışmalarına devam etmektedir. Ege Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, “Kişilerarası İletişim” bölümünde doktora yapmaktadır. Aynı zamanda; özgüven, etkili iletişim, kaygıyla baş etme, stres yönetimi gibi konularda, kendisinin geliştirdiği ve “Uyanış ve Dönüşüm Atölyesi (UDA)” adı verdiği, grupla psikolojik danışma çalışmaları yapmaktadır. Evlidir ve Çınar adında bir oğlu vardır. Çalışmalarına www.umitakcakaya.com adresinden ulaşabilirsiniz. 

Sudeh Pehlevi ile Yazarlık ve

Yüreğimin Ayak Sesleri Kitabı Üzerine 

Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?

İranlıyım, 18 yıla yakındır Türkiye’ye yerleştim. 2 çocuk sahibiyim. İran’da Psikoloji bölümünü okumuştum. Ama Türkiye de moda ile ilgilendim. Şu anda ise yazarlık yapıyorum

Neden yazarlık ? 

 Ben küçük yaştan beri anneme hayrandım o yüzden yazarlık onu taklit ederdim. Annemin İranda şiir kitapları var. Küçük yaştan büyük babama ve anneme bu konuda hayranlık duyardım. Dedem 101 yaşına kadar yaşadı ve avukattı. İran’da mahkemeye çıkabilen ilk avukatlardı. Ailemin kalemi çok güçlüdür. Bu yüzden yazarlığı seçtim. 

Yüreğimin ayak sesleri nasıl ortaya çıktı ? 

Yıllardır hayatimi kağıda yazmayı çok istiyordum ama hala tam başaramadım kitapta kesik kesik anlatıyorum. Bazı konuları daha ele almadım. 

Yüreğimin Ayak seslerini nasıl tarif ediyorsunuz ? 

Yazdığım her şey kalbimle ve duygularımla ilgiliydi. Çünkü hayatımda hep kalpten karar alırdım beynimden değil. 

Yüreğimin Ayak seslerinde geçmişten bugüne hikayeniz yer alıyor ve çok özel anların aktarıldığını görüyoruz. Sizin en özel aklınızda kalan hatıra hangisi ? 

Büyük babam.. En çok aklımda kalan odur. Ve bir de Alamut kalesi

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Hiçbir şeyimi değiştirmek istemezdim. Sadece belki simdi yaptıklarımı daha gençken yapabilseydim diyorum çünkü ben hatalarımı seviyorum.. Hatalarım kalpten yaptığım şeylerdir. 

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

İran’da da Türkiye’de de sürekli medyada olduğum için hep kaçmaya çalışıyorum. Tüm muhabir arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlar var ki biz varız ama medya her zaman olaylara renk katarak anlatıyor gerçek hayatın dışındakini...

Türkiye’de edebiyat dünyasını nasıl değerlendiriyorsunuz ? 

Her zaman Asya ülkelerinin Edebiyatı daha yüksektir çünkü hisleri daha yoğundur. Türk  Edebiyatı çok derindir. Refik Halit Karay dan Nazım Hikmet’e kadar hepsi büyük insanlardı dünyada tekler. Şiirlerini okuyunca haz alıyorum.

İyi yazarlığı  nasıl tarif edersiniz ? 

Bence güzel bir yazar duygularını gerçeklerle birleştirip kağıda dökendir. 

Annenizin de eserleri söz konusu bize ondan bahseder misiniz ? 

Annem çok güçlü bir kadındı. Karışıklıklarla dolu zor bir hayatı vardı. Şah döneminde de rejim değişiminde de.. Biz bu gücümüzü annemizden alıyoruz. 75 yaşında olmasına rağmen hala tek başına kasabaya gider her şeyin başında durur ve ben hiç bir zaman karşısında güçsüz duramam.

Pek çok önemli çalışmanız ve sosyal sorumluluk projeniz var bize onlardan bahseder misiniz ? 

Bence eskisine göre pek bir şey yapmıyorum. Evliliğimden sonra bir çok şeyden elimi çektim.. Şimdi küçük bir projeyle ilgileniyorum kimsesiz çocuklar için bir yuva yapmak istiyoruz. ve bu projemde hem İran hem Türk iş adamlarıyla iş birliği içindeyiz. 

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son günlerde Hint filmlerine merak saldım. Kızım benle dalga geçse de Hint filmlerini takip ediyorum dışarda olsam bile eve gelince internetten açıyorum. Onun dışında genelde İran kitaplarını okuyorum

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Hiç bir kitap ya da film benim hayatımdan daha akıcı olamaz. Savaş, macera, aşk dram içinde her şey var.  

KırmızıTürk- spiker dünyası hakkında neler söylersiniz ? 

Cengizhan arkadaşım başarılı dostumun olduğu her işe desteğim kesinlikle çok başarılı buluyorum

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Ben bu yılkı projeden sonra Bodrum’a yerleşmeyi düşünüyorum ve orda en çok istediğim şeye başlayacağım. Minyatür sanatıdır. Orada öğrenip buna başlayacağım. Sevgili eşimde beni bu konuda destekliyor. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Son olarak Cengizhan arkadaşıma çok teşekkür ederim evimize kadar gelip güzel bir sohbetimiz oldu nezaketinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Röportaj ve fotoğraflar : Cengizhan KAYA