Medya Dünyası

Dijital Dünya En’lerini Seçti!


Bu haftaki yazımda Dijital Dünyanın Enleri ödül törenini detaylarıyla aktaracağım..

Türkiye’nin ilk tescilli dijital dergisi Evo’s Angels ve Spikerler Platformu Kırmızı Türk Haber tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen, birçok siyasetçi ve ünlü simaların jüri koltuğunda oturduğu, “Dijital Dünyanın Enleri” Ödül Töreni, Türkiye’nin önde gelen mankenlerinin bulunduğu karma defile ve Evo’s Angels tarafından beş yıldır aralıksız gerçekleştirilen “Yıldızlar Geçiti”ne 08 Haziran 2016 tarihinde Evren Yaşlak ve Evrim Yaşlak kardeşlerin ev sahipliğinde Akatlar Kültür Merkezinde gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Bu haftaki yazımda töreni sizlere farklı boyutlarıyla yansıtmaya çalışacağım.

Türkiye’de ilk defa bir dijital yayın grubu 40 farklı kategoride Türkiye’nin enlerini seçti. Dijital Dünyanın En’leri, bir milyonun üzerinde kişinin oylama sonuçları ile belirlendi. Evo’s Angels Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yaşlak, Başkan Yardımcısı Evrim Yaşlak ve Kırmızı Türk Haber Kurucusu olarak şahsım Cengizhan Kaya’nın konuşmalarıyla başlayan görkemli gecenin sunuculuğunu ünlü oyuncu ve komedyen Metin Yıldız ve Best Model of Turkey güzeli - oyuncu Tuğçe Sarıkaya yaptı. Gecenin başındaki konuşmada Evren Yaşlak , Evrim Yaşlak ve Cengizhan Kaya son günlerde yaşanan Terör olaylarına vurgu yaparak birlik beraberliğimize dikkat çektiler.

9 yıl önce kurduğum KırmızıTürk Spiker dünyası alanında ilk ve tek internet sitesi olarak özellikle medya , sunuculuk ve spikerlik alanında çok önemli bir yere sahip. Kendi kuruluş formatına uygun olarak özellikle medya alanında son derece detaylı bir kategori çalışmasıyla alanında en iyi medya insanı , spiker ve sunucuları ödüllendirmek hedefine yönelik bu tören bu yılda amacına ulaştı. Her geçen gün daha büyük bir enerji ve bütünleyicilikle Dijital dünyanın enleri tam anlamıyla Türkiye’nin marka ödülü.

Gece aynı zamanda Türkiye yılın en görkemli karma defilesine ev sahipliği yaptı. Koreografisi Asil Çağıl tarafından hazırlanan defilede tescilli modeller podyumda yürüdü. Joymiss – Timeless Romance Kreasyonuyla, Handan Özsoy İllusion of Nature Kreasyonuyla, Verden Für Kürk Deri – Deniz Kreasyonuyla, Elif Gedikoğlu – Amor Kreasyonuyla gecede bulunanlara modanın ne demek olduğunu kanıtladılar.
Moda, magazin, medya ve sanat dünyasının önemli isimlerini buluşturan gecenin finali ise Dijital Dünyanın Enleri Ödül Töreniyle son buldu.

Bu önemli gecede Show TV’de hafta içi her gün, keyifli sohbetler eşliğinde tüm merak edilenlerin yanıtlandığı “Zahide Yetiş’le”nin başarılı sunucusu Zahide Yetiş, “Yılın En İyi Kadın Program Sunucusu” ödülüne layık görüldü.

Show TV’de Elif Özkul’un sunumuyla ekrana gelen, birbirinden özel haber ve röportajların ekrana geldiği Pazar Sürprizi,“Yılın En İyi Magazin Programı” ödülünü aldı. Show TV Magazin Haber Müdürü Ömür Sabuncuoğlu’nun “Kendall Jenner” röportajıyla “Yılın En İyi Röportajı” ödülünü aldı.

Habertürk TV’de ekrana gelen Akşam Raporu ve Enine Boyuna programlarının başarılı sunucusu Ece Üner’e ise “Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri” ödülü takdim edildi.

Sabah Günaydın Gazetesindeki birbirinden başarılı yazılarıyla dikkat çeken Funda Karayel Yılın en iyi Kültür Sanat gazetecisi ödülünü aldı.

Başarılı sanatçı Levent Dörter Hadi şarkısıyla Yılın En iyi çıkış yapan Sanatçısı Ödülünü Evrim Yaşlak’ın ellerinden aldı.

Yılın en iyi spor adamı ödülünü spor alanında her adımı önem arz eden Turgay Kıran aldı.

Yılın en iyi erkek haber spikeri ödülünü 24 ekranlarının başarılı ismi Gökay Kalaycıoğlu Evrim Yaşlak’ın Elinden aldı. 
   
Yılın en çok dinlenen şarkısı ödülünü yıl boyu ses getiren dillere düşen Aydilge’nin Kiralık aşk dizisi jenerik müziği de olan Sen Misin İlacım şarkısı kazandı.

Yılın en iyi yaşam koçu ödülünü bu yıl yaptığı farklı çalışmalarla ses getiren Sevgi Şükran Karaoğlan kazandı.

Bu yıl içerisinde Trt Hafta sonu Ana Haber’i sunmaya başlayan başarılı ve genç yaşına rağmen deneyimli haber spikeri Işıl Açıkkar yılın en iyi çıkış yapan spikeri ödülünü kazandı. 

Pek çok farklı çalışması bulunan medya ismi Özge Pirçek bu önemli gecede Down Sendromlu Çocuklar için yaptığı çalışmalarla Yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü kazandı.

Bu yıl içerisinde oyunculuktan medyaya imajdan iletişime pek çok farklı başarılı çalışma yapan Ayça Kuru Yılın en iyi imaj ve iletişim uzmanı ödülünü aldı.

Bu yılın en iyi aktüel magazin programı sunucusu ödülünü ise Tv 8’de Aramızda Kalmasın programı sunumuyla Deniz Akkaya kazandı.

Yılın En iyi erkek pop müzik sanatçısı ödülünü Emre Kaya , Evren Yaşlak’ın elinden aldı.

Yılın en iyi spikeri ödülünü CnnTürk haber spikeri Burak Törün Kobi Türkiye Başkanı Koray Aksu’nun elinden aldı.

Yılın en iyi elektronik pop müzik sanatçısı ödülünü Bedük Bi Dans Etsek şarkısıyla kazandı.

Yılın en iyi kadın girişimcisi ödülünü Gamze Çark kazandı.

Gecenin sunuculuğunu yapan ünlü oyuncu ve komedyen Metin Yıldız ve Best Model of Turkey güzeli - oyuncu Tuğçe Sarıkaya hem enerji dolu başarılı sunumları hem de şıklıklarıyla dikkat çektiler.

Yaptıklarıyla Şimdiden Wright  kardeşlere benzetilen gecenin ev sahibi Evren Yaşlak ve Evrim Yaşlak benimde tanıma şansını yakaladığım çok kıymetli anneleri Refah Yiğitbaşı’nı yakın zamanda kaybettiler onlar için bu yıl çok zorlu bir yıldı. Yüreği sevgi dolu bu iki değerli insan zorluklarla dolu bu yılda da göstermiş oldukları yoğun gayretle gerçekten de müthiş başarılı bir organizasyona daha imza attılar.

Gecede Türkiye’nin  yılın en görkemli karma defilesi gerçekleştirildi.  Defile Teröre Hayır vurgusuyla öne çıktı. Koreografisi Asil Çağıl tarafından hazırlanan defilede Sema Şimşek , Aysu Baceoğlu , Günay Musayeva , Mariam Mahmouidi gibi tescilli modeller podyumda yürüdü.



Joymiss – Timeless Romance


Sanat ve iş camiasının vazgeçilmez markaları arasına giren Joy Miss Dijital Dünyanın Enleri Ödül Töreni’nde Türkiye’nin en ünlü mankenleriyle Timeless Romance defilesi gerçekleştirdi. Ünlü koreograf Asil Çağıl’ın yaptığı defilede; Günay Musayeva, Sema Şimşek, Ebru Ürün, Bilge Kara, Zeliha Çal, Sanem Balcı, Yağmur Ayaz, Tuğçe Aral, Açelya Kartal, Gözde Coşkun, Seviye İkbal Tulgar, Olga Fabi, Parıl Erdem, Mariam Mahmoudi, Marina Federenko gibi tanınmış modeller podyuma çıktı. JOY MISS - Timeless Romance temalı defile izleyenlerce ayakta alkışlandı. Bu yıl yurt içi ve dışında da bir çok etkinlik ve defileler yapacak olan Joy Miss, “2016-2017 yurt içi ve dışı tanıtım ve defilelere ağırlık vereceğimiz bir dönem olacak’ dedi. Defilenin finalinde podyuma çıkan Günay Musayeva düzgün fiziği ve ölçülü dekoltesiyle beğeni topladı
Başarılı modacı Handan Özsoy İllusion of Nature ile büyük beğeni topladı. 
Verden Für Kürk Deri – Deniz Kreasyonuyla bu önemli karma defilede yer aldı. 


Elif Gedikoğlu – Amor


Son günlerde yaptığı birbirinden şık kıyafetlerle ve giydirdiği sosyetik isimlerle adından sıkça söz ettiren başarılı modacı Elif Gedikoğlu Dijital Dünyanın Enleri Ödül Töreni’nde final modacısı olarak koleksiyonunu sergiledi. Ünlü koreograf Asil Çağıl’ın yaptığı  defilede Günay Musayeva, Sema Şimşek, Ebru Ürün, Bilge Kara, Zeliha Çal,  Sanem Balcı, Yağmur Ayaz, Tuğçe Aral, Açelya Kartal, Gözde Coşkun, Seviye İkbal Tulgar, Olga Fabi, Parıl Erdem, Mariam  Mahmoudi, Marina Federenko gibi tanınmış modeller podyuma çıktı. ‘Amor’ temalı defile izleyenleri büyüledi, bu yıl yurt dışında da bir çok defile yapacak olan genç modacı Elif Gedikoğlu, ‘2016 – 2017   yurt dışı tanıtım ve defilelere ağırlık vereceğimiz bir dönem olacak’ dedi. Kumaşlarının yurt dışı ağırlıklı ve koleksiyonun da  el işçiliğinin ön planda olduğunu ifade etti.. Daha çok şıklıktan yana olan bu koleksiyonda davetler, düğünler ve kokteyller için hazırlanmış çok özel tasarımlar ön planda..
Bu çok özel defilenin koreografisini Asil Çağıl yaptı.
Moda, magazin, medya ve sanat dünyasının önemli isimlerini buluşturan gecenin finali ise ödül töreniyle oldu.


 “4. Dijital Dünyanın En’leri” töreninde 40 dalda ödül alan isimler ise şu şekilde;


1    YILIN EN İYİ ETKİNLİK FİRMASI – ALPARES ORGANİZASYON / ÜZEYİR ŞAHİNOĞLU
2    YILIN EN İYİ DÜĞÜN DAVET FİRMASI – EZGİ WEDDING / EZGİ DARGI
3    YILIN EN İYİ KONSER ORGANİZASYON FİRMASI – MEDIA 4X4 / ENGİN TAŞKIRAN
4    YILIN EN İYİ SİVİL TOPLUM KURULUŞU – BÜNYAMİN ALTUNELLİ / GENÇ NESİL HAREKATI
5    YILIN EN İYİ DİJİTAL BASKI MERKEZİ – COPYPARK 
6    YILIN EN İYİ EĞİTİM KURUMU – KARE ANAOKULU / AYDAN GÖMÜGEN
7    YILIN EN İYİ KADIN PROGRAM SUNUCUSU – ZAHİDE YETİŞ
8    YILIN EN İYİ MİLLETVEKİLİ – NİYAZİ NEFİ KARA
9    YILIN SOSYAL MEDYADA EN AKTİF BELEDİYE BAŞKANI – AV. MURAT HAZİNEDAR
10    YILIN EN İYİ CEMİYET DERGİSİ – KLASS MAGAZİN / MUAMMER KAPUCUOĞLU
11    YILIN EN İYİ SPORA DESTEK VEREN SPOR ADAMI – TURGAY KIRAN
12    YILIN EN İYİ AKTÜEL PROGRAMI – RENKLİ SAYFALAR – KANAL D
13    YILIN EN İYİ OPTİK FİRMASI – ARMA OPTİK / HİKMET DORUK
14    YILIN EN ÇOK DİNLENEN ŞARKISI – SEN MİSİN İLACIM /KİRALIK AŞK / AYDİLGE
15    YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ŞARKISI – RÜTBE / BULUT DUMAN
16    YILIN EN İYİ SAÇ EKİM UZMANI – OP. DR. SELAHATTİN TULUNAY
17    YILIN EN İYİ ESTETİK CERRAHI – OP. DR. ZEKERİYA KUL
18    YILIN EN İYİ YAŞAM KOÇU – SEVGİ ŞÜKRAN KARAOĞLAN
19    YILIN EN İYİ BİOENERJİ UZMANI – SEVAL ARGIÇ & AYSEL DOĞAN İNAN
20    YILIN EN İYİ AKTÜEL MAGAZİN PROGRAM SUNUCUSU – DENİZ AKKAYA/ARAMIZDA KALMASIN/ TV8
21    YILIN EN İYİ MEDYA DANIŞMANI – KONCA KUMKUM
22    YILIN EN İYİ MAGAZİN PROGRAMI – PAZAR SÜRPRİZİ / SHOW TV
23    YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SANATÇISI – LEVENT DÖRTER / HADİ
24    YILIN EN İYİ ERKEK POP SANATÇISI – EMRE KAYA / YAPBOZ
25    YILIN EN İYİ ELEKTRONİK POP MÜZİK SANATÇISI – BEDÜK / Bİ DANS ETSEK
26    YILIN EN İYİ KADIN GİRİŞİMCİSİ – ENHAVALI.COM / GAMZE ÇARK
27    YILIN EN İYİ BUTİK OTEL İŞLETMECİSİ – NEVA ÇİLER ÇORBACI
28    YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN YAPIM FİRMASI – GSA FİLM YAPIMCILIK / BURAK DONAY
29    YILIN EN İYİ GAZETE MUHABİRİ – HÜRRİYET GAZETESİ / İSMAİL BAYRAK
30    YILIN EN İYİ RÖPORTAJI – ÖMÜR SABUNCUOĞLU / KENDALL JENNER
31    YILIN EN İYİ SABAH ERKEK HABER SPİKERİ – GÖKAY KALAYCIOĞLU / 24 TV
32    YILIN EN İYİ SPİKERİ – BURAK TÖRÜN / CNN TÜRK
33    YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN BAYAN SPİKERİ – IŞIL AÇIKKAR – TRT 1
34    YILIN EN İYİ KÜLTÜR SANAT GAZETECİSİ / FUNDA KARAYEL / SABAH GAZETESİ
35    TÜRKİYEYE KATKILARINDAN DOLAYI – LOBIN TURKEY – FAHRİ USTAOĞLU
36    YILIN EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ – ÖZGE PİRÇEK / DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR
37    YILIN EN İYİ İMAJ VE İLETİŞİM UZMANI – AYÇA KURU
38    YILIN EN İYİ KADIN HABER SPİKERİ – ECE ÜNER / HABERTÜRK TV
39    YILIN EN İYİ ERKEK HABER SPİKERİ – SERDAR CEBE / KANAL D
40    YILIN EN İYİ HAFTASONU ANA HABER SPİKERİ – MERYEM ÖZGÜN / NTV