Kim Kimdir ? 

Şansel Barın 

Aslen Rizeli olan Şansel Barın Erzurum'da doğdu. İlköğrenimin ardından Erzurum Lisesini bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 3.sınıfa kadar eğitim alan Barın daha sonra buradan ayrılıp Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünü başarıyla tamamladı.Çalışma yaşamına Doğu tv ve Kanal 25'te başlayan Barın burada spikerlik ve program sunuculuğu yaptı. Sonra Kanal 6 ve İnterpress dergi grubunun temsilciliklerini yaptı. Sonra sırasıyla STV , Işık Tv ve Kanal B'de Haber ve farklı tarzda programların sunuculuğunu üstlendi. Kanal B ekranlarında sağlıklı beslenme , yenigün , kaliteli yaşam , toplum ve yaşam , biz bize gibi pek çok programı hem hazırlayan hem de sunumunu gerçekleştiren Şansel Barın Bir Ankara Masalı isimli sunumunu Jülide Gülizar'ın yaptığı belgeselin yapımcılığını da üstlendi. Güzel konuşma ve diksiyon çalışmalarına dair pek çok çalışmada yer aldı. Özellikle yapımcılığını yaptığı Dil Yarası Programında Jülide Gülizar ve Doç.Dr. Nermin Yazıcı ile birlikte son derece önemli bilim insanları bir araya getirildi.  Radyo Başkent'in müdürlüğü görevini üstlendi.  Yapımcılığını yaptığı Sağlıklı Formda Sohbetler programında önemli insanları konuk etti. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim üyeliği görevi yaptı. TRT'de dahil olmak üzere pek çok farklı yerde dublaj , sunuculuk görevleri üstlenen üst düzey önemli birçok organizasyonun sunuculuğunu yapan Şansel Barın halen çalışmalarını çok yönlü olarak sürdürmektedir. Şansel Barın bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlü birikimi , başarılı ve özgün sunumu gibi özelliklerinin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Şansel Barın tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Kitap Dünyası 

Romantik Yazar Ferhat Kazancı'dan Yakın Dostlarına Edebiyat Dolu Bir Davet

Moda camiasının yakından tanıdığı, Türkiye'nin şık isimlerinin tercihi Özgür Masur markasının kurucu ortağı Ferhat Kazancı, önceki akşam tamamen yenilenen Conrad İstanbul'un yepyeni etkinlik mekânı Bosphorus Lounge Salonu’nun eşsiz İstanbul boğazı manzarasına karşı, ikinci kitabı için yakın dostlarına özel bir davet verdi. Conrad İstanbul'un ev sahipliğinde ve ZELA Jewels'in sponsorluğunda gerçekleştirilen davette, medya ve sanat dünyasından ünlü isimler, Kazancı'nın yakın dostları hazır bulundu. FOO Yayıncılık etiketiyle yayınlanan yeni kitabı Kimliğimde ki Kir Aşk ile ilgili bilgi veren Kazancı, "İlk kitabım Beden Bende Bir Bavul heveslerimin birikimi idi, yeni kitabım duygularımın ve düşüncelerimin daha yoğun ve güçlü olduğu bir dönemde ortaya çıktı. Okuru bir kez daha güçlü duygular ve yoğun bir okuma deneyimi bekliyor." diyerek duygularını paylaştı. 

Gece boyunca keyifli vakit geçiren ünlü isimler, kitaplarını imzalattı ve hatıra fotoğrafları çekti. Kazancı, yakında yeni projelerinin olduğunu, öncelikli olarak yeni kitabına ve gelecek ay gerçekleşecek olan İMBFW haftasına yönelik yoğun çalışmalar içerisinde olduğunu ifade etti.

Özgür Masur,Özge Ulusoy,Başak Sayan,Sinem Öztürk,Selin Demiratar,Oylum Talu, Methi Bengisu,Ceren Akdağ,Yeşim Ceren Bozoğlu, Gülhan Tekin, Emre Buga,Hande Doğandemir, Cansu Tosun,Yağmur Tanrısevsin, Burhan Yücel,Melike İpek Yalova, Demet Özdemir, Hilal Ergenekon, Duygu Akdeniz, Yasemin Yürük, Ezgi Asaroğlu, Eren Bakıcı, Gökhan Şahin ve Merve Büyüksaraç,Ferhat Kazancı'yı bu önemli gecede yalnız bırakmayan isimler arasındaydı.

Allah Seven Kalplerdedir

Ganire Paşayeva’nın “Allah Seven Kalplerdedir” isimli denemeler kitabı Tuti Kitap’tan çıktı.

6 Mart Cuma Günü Orhan Gencebay, Işın Karaca, Ahmet Yenilmez, Cemal Safi, Abbas Güçlü, Serdar Tuncer, Nebahat Çehre gibi sanat ve televizyon dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen gecede basına tanıtılan kitap, Paşayeva’nın hayatında önüne çıkan olumsuzluklar karşısında pes etmeyerek, hayalleri ve arzularının peşinden giderken edindiği deneyimleri anlatıyor. 

1975 doğumlu olan Paşayeva Afganistan, Irak, Filistin, Afrika ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde sayısız program ve belgesel hazırlamıştır. Azerbaycan Millet Meclisi’nde bağımsız milletvekili olan Paşayeva; uluslararası alanda çok sayıda ödül, madalya ve diploma sahibi olduğu gibi, birçok ilmi kitap, roman ve yüzlerce makalenin de yazarıdır. 

Tuti Kitap’tan çıkan “Allah Seven Kalplerdedir” adlı kitabında Paşayeva, gençlik yıllarının başında, Ermenistan’dan sürgün olan soydaşlarının acısına şahit olmuş, 20 Kanlı Ocak olaylarında tanklar altında kalan milli ruh ile birlikte ezilmiş ve nihayet Karabağ’da, aynı sıralarda okuduğu dostlarını şehit vererek derinden sarsılmış duyarlı bir yüreğin aradığı mutluluğu anlatıyor. 

Mutsuz modern insanın ancak Allah’a duyduğu aşk ile mutlu olabileceğini savunan Paşayeva, bu kitabında sevgi merkezli bir yaşamın günümüz dünyasının çıkmazlarına da çare olabileceğini vurguluyor.  

Cemalnur Sargut Hanımefendinin kaleme aldığı önsözde belirttiği gibi; “Onun incecik vücudunda Hak ve halk sevgisi öyle bir kaynaşmıştır ki bu aşk, kendini gayret makamına erdirip hem ülkesine hem de Türk camiasına hizmette yarışır hale getirmiştir. Bu kitap onun yorucu ama çok başarılı siyasi hayatının içinde kendi özüne döndüğü zamanların dışarı aksetmesi gibidir.” 

Televizyon Dünyası 

Güzel Sunucu Oyunculuğa Adım Attı 

Güzel ve başarılı sunucu Gülşah Yavuz oyunculuğa ilk adımını attı. Fox Tv'de yayınlanan Kocamın Ailesi dizisinde rol alan Gülşah Yavuz güzelliği ve başarılı oyunculuğuyla göz doldurdu. Gülşah Yavuz önümüzdeki dönemde farklı dizi ve sinema projelerinde karşımızda olacak.. 

Burcu Sarıca ile Sağlık Hattı TGRT Haber'de 

Sağlık Hattı'nda Burcu Sarıca alanında uzman doktorlarla; hastalıkları, yeni uygulamaları, tedavideki yenilikleri, ilginç vakaları ve en çok sorulan soruların yanıtlarını ele alıyor. Sağlık programcılığının en deneyimli isimlerinden birisi olan Burcu Sarıca hem yapımcılığını hem sunuculuğunu üstlendiği programla her cumartesi 12.00'da Tgrt Haber ekranlarında..  

Medya Dünyası 

Dijital Dünya En’lerini Seçti!

Kurucusu olduğum Türkiye'nin ilk ve tek Spikerler Platformu Kırmızı Türk Haber ve  Türkiye’nin ilk tescilli dijital dergisi Evo’s Angels ve tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen, birçok siyasetçi ve ünlü simaların jüri koltuğunda oturduğu, “Dijital Dünyanın Enleri” Ödülleri 4 Mart 2015 tarihinde Elite World Business Otel’de gerçekleşen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecede aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen modacılarının ve ünlü mankenlerinin bulunduğu bir karma defile gerçekleştirildi.  Türkiye’de ilk defa bir dijital yayın grubu 51 farklı kategoride enlerini seçti. Dijital Dünyanın En’leri, bir milyonun üzerinde kişinin oylama sonuçları ile belirlendi. Evo’s Angels Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yaşlak, Başkan Yardımcısı Evrim Yaşlak ve   kurucusu bulunduğum Kırmızı Türk Haber Platformu adına şahsımın konuşmalarıyla başlayan görkemli gecenin sunuculuğunu ünlü oyuncu ve komedyen Metin Yıldız ve Miss Turkey 2009 güzeli Ayça Kuru yaptı. Gecede bulunan jüriler; Eski Bakan Bülent Akarcalı, Cumhurbaşkanı danışmanlarından Prof. Dr. Salih Yaşlak, Konsiad Başkanı Abdullah Başçı, Utek Başkanı Dr. Ömer Özdoğan, Karenasa Uluslararası Lobicilik Yön. Kur. Başkanı Sn. Bünyamin Altunelli, Kobi Türkiye Yön. Kur. Başkanı Koray Aksu, Televizyon ve Program yapımcısı Sn. Savaş Kalafat, Fashion Art Yön. Kur. Başkanı Sn. Mesut Büyüksofuoğlu, Show TV Magazin Haber Müdürü Sn. Ömür Sabuncuoğlu, Şeker Yapım Yön. Kur. Başkanı Burak Donay, Tüketici Akademisi başkanı Fahri Ustaoğlu, Model Elif Ece Uzun, Takvim gazetesi köşe yazarı Ufuk Özcan, Depodans cafe Yön. Kur. Başkanı Kutsal Zeren, Febus Medya Yön. Kur. Başkanı Kürşat Okutmuş, Ünlü Yaşam Koçu İnönü İlhan, Elite World Business Otel Müdürü Sn. Hüseyin Faik Alsaç ve Bugün Gazetesi Köşe Yazarı Aykut Işıklar’dı.

Gecede özellikle 8 yıl önce kurduğum KırmızıTürk - Spiker dünyasının temel hedeflerine de bağlı olarak farklı kategorilerde spikerlik ve sunuculuk mesleğine dair ödüller dağıtıldı. Pek çok farklı yayın kuşağında haberciliğe ve medyaya dair büyük emek harcayan zaman zaman gece kuşağında zaman zaman sabahın erken saatlerinde haber aktaran isimler de dahil olmak üzere özgün bir formatla bu ödüllerin dağıtılması gerçekten de önemliydi. 

Gece aynı zamanda Türkiye yılın en görkemli karma defilesine ev sahipliği yaptı. Koreografisi Asil Çağıl tarafından hazırlanan defilede tescilli modeller podyumda yürüdü. Şinasi Günaydın- Renkli Düşler Kreasyonuyla, Yelda Aslan- Işık Kreasyonuyla, Aydın Göynü – Düşler Ülkesinde Bir Garip Seyyah Kreasyonuyla, Nebahat Çağıl – Keçenin Büyüsü Kreasyonuyla gecede bulunanlara modanın ne demek olduğunu kanıtladılar.

Moda, magazin, medya ve sanat dünyasının önemli isimlerini buluşturan gecenin finali ise “Depodans cafe ekibinden Emek & Büşra Yeter ikilisinin Salsa, Marina Federenko’nun Modern dans gösterisiyle tamamlandı.

“3. Dijital Dünyanın En’leri” töreninde ödül alan isimler ise şu şekilde;

Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri : Ece Üner 

Yılın En İyi Spor Spikeri :  Figen Civan 

Yılın En İyi Hafta Sonu  Kadın Program Sunucusu:  Ezgi Gözeger 

Yılın En İyi Hafta Sonu Ana Haber Spikeri : Işıl Açıkkar 

Yılın En İyi Ekonomi Spikeri : Zeliha Saraç 

Yılın En İyi Kadın Hafta İçi Gece Spikeri : Meryem Özgün 

 Yılın En İyi Erkek Hafta İçi Sabah Spikeri : Deniz Bayramoğlu 

Yılın En İyi Kadın Hafta İçi Sabah Spikeri : Meltem Günay 

Yılın En İyi Aktüel Program Sunucusu:  İpek Tuzcuoğlu 

Yılın En İyi Çıkış Yapan Program Sunucusu : Saadet Özsırkıntı 

Yılın En İyi Aktüel Haber Programı Sunucusu : Rana Çetin 

Yılın En İyi Spor Adamı :  Turgay Kıran

Yılın En İyi Astrologu: Anıl Can

Yılın En İyi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı:  Prof. Dr. Turan Uslu

Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçısı :  Aydilge

Yılın En İyi Kadın Oyuncusu: Asuman Dabak

Yılın En İyi Erkek Oyuncusu:  Barış Kılıç

Yılın En İyi Modeli :  Simge Tertemiz

Yılın En İyi Aktüel Magazin Programı :  Söylemezsem Olmaz

Yılın En İyi Magazin Programı : Pazar Sürprizi

Yılın En İyi Röportajı:  Ömür Sabuncuoğlu/ Jessica Alba

Yılın En İyi Dijital Reklam Ajansı:  Destex Reklam

Yılın En İyi Dijital Baskı Firması : Copyright Dijital/ Hüseyin Tanrıverdi

Yılın En İyi Düğün Organizasyon Firması:  Alpares Organizasyon

Yılın En İyi Cemiyet  Dergisi:  Klass Magazin

Yılın En İyi Model Yarışması : Perfect Models of Turkey

Yılın En İyi Çıkış Yapan Bayan Oyuncusu: Burcu Kıratlı

Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek  Oyuncusu:  Emre Kızılırmak

Yılın En İyi Yönetmeni: Biray Dalkıran /Peri Masalı Filmi

Yılın En İyi İş Oteli : Elite World Business Otel

Yılın En İyi Fizyoterapisti : Hüseyin Oğuzhan Söylemez

Yılın En İyi Saç Ekim Merkezi:  Este Palace

Yılın En İyi Medya Danışmanı : Konca Kumkum

Yılın En İyi Program Yapımcısı : On Numara Yapım

Yılın En İyi Çıkış Yapan Spikeri :  Setenay Cankat 

Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçısı : Edis / Benim Ol

Yılın En İyi Kadın Programı Sunucu :  Zahide Yetiş

Yılın En İyi Girişimcisi : Şahin Zülfikarlı

Yılın En İyi Özgün Müzik Programı Sunucusu : Uğur Işılak Bin Yıllık Yankılar

Yılın En İyi Aktüel Müzik Program Sunucusu : Zerrin Özer Anılarınla Gel

Yılın En İyi  Oyuncu Ajansı : Tümay Özokur

Yılın En İyi  Oyuncu Menajeri : Aslı İslamoğlu

Yılın En İyi  Karakter Kadın Oyuncusu : Yeşim Salkım

Yılın En İyi  Karakter Erkek Oyuncusu : Hazım Körmükçü

Yılın En İyi Şarkısı: Koyver Kendini / Bedük

Yılın En İyi Manuel Terapisti : Cuma Karabaş

Yılın En İyi Kosmotologu : Sirel Önder

Yılın En İyi Kadın Umut Vaad Eden Oyuncusu : Tuğçe Sarıkaya

Yılın En Çok Şarkıcısı : Tuğba Yurt

Yılın En İyi Görüntü Sistemleri Firması : Pozitif Prodüksiyon

Yılın En İyi Erkek Haber Spikeri : Serdar Cebe