Apple…

Teknoloji…

Birliktelikleri muhteşem

Gizli evlerde buluşup

Ürettikçe üretiyorlar

Ürettikçe ürüyorlar…

Biz de seyrediyoruz.

Üretsinler ki hazıra konalım !

Sahiplenelim kullanalım !

Bekle gör onlar senin hayatını yaşasın!

….

Yeni eğitim döneminin başladığı bu günlerde biz, nasıl bir eğitim, i tartışırken, Amerika İrma Kasırgası’yla ölüm kalım savaşı verirken ben de radikal bir kararlılık içinde yıllardır keyifle verdiğim derslerimi Bilişim Eğitim Merkezi’nde noktaladım. Hani derler ya kıymetimi bilmiyorsa yapacak bir şey yok!

Hazıra alışmış toplumlara neyi nasıl verdiğinizin de hiç önemi yokmuş. Ne anlatırsan anlat karşındaki alabileceğini alır, mantığını anladım. Artık tecrübelerimi vermek için yırtınmama gerek yok.

İnsanlığın yerine, makineler geçecekse, zaten öğretmenlik de demode olan mesleklerden biri olmuş. Bu önemli kararı vermemin sebeblerinden biri,  bu yıl bir öğrencimin ısrarla projeyi verin biz onu çizelim demesiyle oldu. Projeyi ver aynısını kağıda aktarsın. Trajikomik inanılır gibi değil.

Tasarımın anlamı da diğer sözcükler gibi karışmış. Koca koca insanlar neyi neden yaptığını bilmeden İç Mimar, Tasarımcı olmaya kalkıyor.

Neden?

Çünkü herşey modellemeyle sonlanıyor kafalarda. Yaratma yok, çaba yok, duygu yok, özümleme mafiş !!!

Beni aşıyor ben bu at gözlüklü insanlara artık bir şey veremiyeceğimi hissettim. Çünkü ben bir makine değilim hazır programı verip asla onları makineleştirmek istemem. Hayal gücü olmazsa tasarım ne ifade eder ki a be çocuğum? Misyonum bu değil.

Eğitim görmesi için çocuklarına kurum arayan velilere de tek önerim, çocuğunuzun kendini geliştirebileceği, dünya ile ilişkilerini koparmayacağı, araştırmacı bir kimlikle sorup öğrenebileceği doğrulara yönlendirerek kendinin keşfedeceği doğru bilgiye ulaşmasını sağlayan, mutlu enerjilerle robotlaşmadan, markalardan uzak hayatı seçen doğayı seven bir ekibin idare ettiği kurumlara yöneltin. Çünkü temellerin sağlam olmadığı hayat gelecekte ağır aksak, nereye yönleneceğini bilmeyen, hedef koyamayan kişilere dönüşüyor.

Zaten DEV ler bizlerin yerine MAKİNELERİ koymaktan doymuyor.

İnsanlık makineleşmeye yani felaketine doğru yola çıkmış zaten…

Bızt bu düğmene basayım ye, bızt iç bızt wc burda, dur ben kanalları açarım, eşleş, yat, kalk, sen bilmezsin bu olmaz sana gore değil…

Çok üzücü…

….

Buyrun…

Teknoloji devi Apple yeni bir işletim sistemi geliştirip İOS 11 ile yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinde vurguna hazırlanıyor.

Hayatımızda zaten tüm cihazlar akıllıydı ne gerek var zahmet etmişsiniz ehm kehm…

Düşünebiliyor musunuz?

Kullanıcılarına alışkanlıklarını öğretiyor.

Sizin yerinize kararlar veriyor.

Aha tam s…..

Ya benim kararımı ben bile tam keşfedememişken sana noluyor Makine !!!

Olacağı buydu.

Yazın arama motoruna bir kelime veya cümle,

Bunu mu demek istediniz derdi.

Kurumların telefonlarda dakikalarca bir allahın canlısına rastla… Bunu istediyseniz şunu istemediyseniz bunu yok … istediyseniz durum kare… yok o değil allah belanı versin… zonk kapattı. Hadi tekrar dene sabrın varsa…

HAYATIMIZI ÇALIYORLAR MİLLET !!!

Bu işler basamak basamak… Satışlar siz tembelleştikçe artacak ve insana ihtiyaç azalacak ve de duygu denilen bela ortadan kalkacak.

Oooo kimler gelmiş efenim deyip kapitalizmin ağzının suyu akacak.

Hastalığını bilir, ateşini bilir, el yazısını tanır, aşık mısın değil misin, yoksa aptal mısın her bi şeyciği biliyor.

Kulağa hoş mu geliyor? Basit bir hayat mı?

Çok şaşırdım…

Yok kardeşim…

İnsanın yaşamı zaman vererek çözmesi, o muhteşem gelgitleri yaşaması donator, donandıkça da mutlu kılar. Deneyerek yanılarak çözmek…

İnsanı hoşgörülerle çözüp, bilgiye araştırarak ulaşmak kadar güzel bir şey olamaz.

Ne istiyorlar insanın o muhteşem mekanizmasını yere sermeye çalışmaktan hiç bir şey anlamadım vallaaa…

Yaşamınızı başkası veya makineler yönetecekse ne anlamışım bu işten.

Eğitimin anlamını iyi kavrayın. Işık hızıyla yaşanan her şey tatsız tutsuz yemek gibidir. Bu da bir eğitimci sözü !

Sevgül kaçar !