Dermaterapi Gençlik Kalemi

Cilt gençleştirme amaçlı ince çizgi ve kırışıklıkların, genişlemiş gözeneklerin, ciltte gevşeme ve sarkmaların tedavisinde, akne izlerinin, su çiçeği ve diğer yara izlerinin, cilt lekelerinin, gebelik çatlakları giderilmesinde ve hafifletilmesinde, selülit ve saç dökülmesinin tedavisinde kullanılan son derece başarılı sonuçları olan  bir uygulamadır. 


Cilt dostu uygulama

Deriyi zedelemeden nazikçe tedavi etmesinden dolayı yöntem “Cilt dostu” olarak tanımlanmaktadır. Birçok antiaging yöntemi cildin koruyucu üst tabakasını bir dereceye kadar feda ederek yara iyileşme sürecini tetikler ve böylece kollajen ve elastin sentezini artırmayı hedefler. Dermaterapi yönteminin başarısı ise deride gerçek bir yara oluşturmadan, sadece yara varmış algısı oluşturmaktır. Böylece deri içinde var olan büyüme faktörlerini sahneye çıkarıp, doğal bir yanıt oluşturarak kolajen ve elastin sentezini artırmaktır. Bu sayede cildi inceltmeyip aksine kalınlığını, sağlamlığını, dolgunluğunu ve elastikiyetini arttırır.”

Mekanizma nasıl etki eder?

Dermaterapide dikey olarak cilde birden fazla iğne ile mikro kanallar açılmaktadır. 90 derecelik iğneleme sayesinde çok daha az epidermal hasar oluştuğundan tedavi olacak kişi için çok daha güvenli olmaktadır. Özel kalem şeklinde otomatik ve titreşimli iğneleme tekniği sayesinde ağrı oluşumunu azaltırken, ürünlerin emilim miktarını arttırarak tedavi etkinliğini fazlalaştırır. Dermaterapi uygulamalarının diğer bir yararı da diğer cihaz uygulamalarıyla kıyaslanmayacak şekilde maliyet avantajıdır.

 Ciltte kontrollü bir biçimde tahribat yaratma prensibine dayanılarak üretilen bu tedavi sistemi Amerika da son zamanların en iyi cilt gençleştirme sistemi seçilmiştir. Yaşanılan bu tarz cilt problemlerinde Mezoterapi denilen, cilt yüzeyine ilaç enjekte etme sistemi uzmanlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sistemde tüm cilt tedavi ilaçları, vitaminleri ve prp ile kombine olarak kullanılabilmekte. Kullanılan ilaç, vitamin ve kendi kanımızdan elde edilerek uygulanan prp işleminin de tamamının cilt tarafından tamamen emilmesini sağlayan sistemin bu özelliği sayesinde kullanılan bütün solüsyonların etkinliğini maksimuma çıkarıyor ve bu özellikleriyle birlikte son derece cazip bir tedavi yöntemi olarak göze çarpıyor

Steril küçük iğneler derinin alt tabakalarına kadar küçük mikrokanallar açar. Bu küçük hasarlar derinin kendi iyileşme mekanizmasını harekete geçirerek kendi kolajenini üretmesini sağlar. Uygulama alanın büyüklüğüne bağlı olarak on dakikadan bir saate kadar sürebilir.. Hasta yavaş yavaş düzelmeyi fark eder. Kontrollü çalışmalarda 6-8 hafta sonra kolajende  % 200 artış görülmüşür.

Etki Alanları Nelerdir?

Akne ve oluşturduğu izlerinin tedavisi.

Genişlemiş gözeneklerin küçültülme işlemi.

Güneşte hasar görmüş ciltlerin tedavisi.

Saç kaybı ve kellik tedavisinde.

Göz ve çevresinde yaşanılan problemlerin kullanımında ( Morluklar ve torbalanmalar gibi).

Boyun bölgesi ve dekolte alanlarında hafif kırışıklık ve sarkmalarda.

Stria (oluşan Çatlaklar) tedavisinde.

İnce çizgilenmelerin tedavisi ve oluşan derin kırışıklıkların hafifletilmesinde.

Skar (Kötü yara iyileşmesi) tedavilerinde.

Tedavinin Avantajları nelerdir

• Tedavi uygun anestezi ile ağrısızdır
• Çok kısa bir iyileşme süresi vardır bir günde işe dönülebilir

.Kalıcı bir deri hasarı oluşturmaz
• Güvenle istene sonuçlar elde edilene kadar tekrarlanabilir
• Lazerle soyulmuş cilde de uygulanabilir
• Her cilt bölgesinde uygulanabilir

Sinema dünyasının en ünlü çiftlerinden biri olan Angelina Jolie ve Brad Pitt'in de cilt sorunlarının tedavisinde kullandığı belirtilen dermaterapi Türkiye'de başarıyla kullanılıyor. Dermaterapinin akne izinden, selülite, çatlaktan, kırışıklığa, saç dökülmesinden cilt lekesine kadar geniş bir yelpazede kullanım alanı bulunuyor.