Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?

1975 Adana doğumluyum. Çukurova Üniversitesinde çalışıyorum. İki oğlum var, biraz Adana biraz İstanbul arası mekik dokuyorum. 

Neden Yazarlık?

Her birey kendini doğru ifade edip, anlaşılmak ister; bende resim, şiir derken duygularımı yazarak ifade etmeyi sevdiğimden yazar olmayı seçtim. 

 Yazarlık  çalışmalarınızdan bahseder misiniz ?

Aslında uzun yıllardır süregelen bir durum; önce internet medyasında yazmaya başlayıp ardından işin ehlileri tarafından yazılarıma aldığım motive ve destek, kitap çıkarmama itti beni. Ardından da ulusal iki dergide yazmaya başladım. 

D’li cümleler eserinizi nasıl tarif ediyorsunuz ?

Yüreğe dokunabilmek ve en çok da iki oğluma benden yazılı bir eser hatıra bırakmak adına çıkardım. farklı açıdan düşünmeyi hedef alıp, empati yapmayı, sevgiyi, saygıyı, hüzünü ve en çok da umudu barındıran cümleler ve hikayeler bulunmakta.

İyi  yazarlığı nasıl tarif edersiniz ?

İyi bir gözlemci olmak, çok okumak, belli bir zümreye ya da bölgeye değil genele hitap edilebilir anlaşılır dilde yazıp, okunduktan sonra düşündürüp, akılda kalabilmek.

Yazmak sizi zorluyor mu siz yazma ve edebiyatı nasıl anlatıyorsunuz ?

Kelimeleri hepimiz biliriz ama kurgu farklıdır; tıpkı ses tonumuzda değiştiği gibi. Okununca net olup olamamak ya da yanlış anlaşılmamak adına daha dikkatli olmaya çalıştığım zamanlar zor değil de daha temkinliyim diyebilirim. yaptığınız iş her ne olursa olsun seviyorsanız zor gelmez; aksine keyif alır ve kendinizi yaşama daha yarar bir birey olduğunuzu hissederseniz. yazmak da benim için öyle.  Edebiyat kısmı ise çok farklı; ben bir edebiyatçı değilim, hatta " yazar" oldum demek için bile daha çok yolum var, kendimi geliştirmem gereken. "Yazabilen" olarak  işin üstadı isimlerden eserlerinden feyz alıp daha çok okuyup daha çok öğrenemem gerek. 

İnsan sizce neden yazar ?

Çoğunlukla  söyleyemediklerinizi yazarak aktarırsınız; bir dönem sonra hayata bakış açınız değişmiş olsa da o anki yazılanlar bile size deneyim olarak yazılı hatırlatıcılar olur, bazen neşeli, bazen buruk bir tebessüm ile eşlik ederek. Kişinin kendini teyit edişidir; geçmişi ya da geçememişi deyip düşünceleri ile.

Sizce yeni Medya ( sosyal medya ve internet ) Geleneksel medyayı yok eder mi bu anlamda siz nasıl kullanıyorsunuz sosyal medyayı ?

Sosyal medya kolay ulaşılabilirliği sağlamakla beraber, doğru kullanıldığı takdirde faydalı. Aksi halde yazıp, paylaşıp silinen fotoğraflar, yazılar adına hızlı haber al, tüket ikileminde doğru ve tarafsız ilkeli medyadan uzak hikayeler arasında sıkışıp kalır.  

Önümüzdeki günlerde ne tür etkinlik ve projeler olacak ?

Engelsiz Yaşam Vakfı olarak Engelsiz Şenliği düzenlenecek, çeşitli kurum ve kuruluşlara, engelli vatandaşlarımıza elimizden ve yüreğimizden gelen desteği vermek adına çaba göstermeye devam edeceğiz. 

Pek çok önemli sosyal sorumluluk projesinde görev aldınız bize bunlardan bahseder misiniz ?

Engelsiz Yaşam Vakfı genel koordinatörümüz Şeniz Ulusoy ile birlikte, 

Başarılı ama maddi imkanı yeterli olmayan üniversiteli öğrencilerin semt pazarında sattığı kıyafetleri alıp huzurevindeki yaşlılarımızı ziyaret ederek, 

7' den 70' e yanlarında olduğumuzu gösterdik.

Adana ve Mersin sevgi ve çocuk yetiştirme evlerindeki yavrularımızı ziyaret ederek; gerek kırtasiye gerek kıyafet  hediye ederek birlikte keyifli zaman geçirip sahip çıkmak,

Rehabilitasyon merkezindeki engelli kardeşlerimizi ziyaret ederek onlara hediyeler verip birlikte oyunlar oynayıp sohbet ederek dışlanmadıklarını göstermek gibi çeşitli etkinliklerde yer aldım. 

Önemli bir ödül töreninde başarılı sunuculuğunuzu gördük ? Bize bundan bahseder misiniz ?

Engelsiz Yaşam Vakfı ve Haçiko işbirliği  ile düzenlenen, Tv 8.5 ekranlarında yayınlanan, 7. Yılın En iyileri Ödül Töreninde rahmetli Vatan Şaşmaz ile birlikte geceyi sunduk. Birçok söyleşi ve konferans sunum yapmış olsam da oradaki heyecan ve mutluluk bambaşka idi. Anlamlı bir gecede, birbirinden değerli isimlerin karşısında sahnede yer almak ,  bu heyecanı ekranda yaşamak ayrı bir mutluluk elbette. 

Sunuculukla ilgili çalışmalarınız devam edecek mi ?

İl ve il dışı sunuculuk konusunda teklifler var; elbette ki doğru isimler ve doğru projelerde yer almayı planlıyorum. 2 ekim pazartesi günü Datça' da;  1. Datça Altın Badem Ödüllerini sevgili Yavuz Seçkin ile birlikte sunacağız. 

Televizyon sunuculuğu ve program düşünüyor musunuz ?

Ekran karşısında canlı yayınlara konuk olarak pek çok defa çıktım; sunuculuk ve program yapmak ayrı bir donanım ve hakimiyet isteyen bir meslek. Daha çok kişiye ulaşabilmek, faydalı olabilecek programlarda ve projelerde yer almak için ekranda olmayı isterim.

Haber spikerliği düşündünüz mü ?

Doğru ve düzgün bir Türkçe kullandığımı düşünüyor ve haber spikerliğini de yapabileceğime inanıyorum. Zaman neyi gösterir şimdiden bilemem ama kendimi geliştirerek ve emin adımlarla ilerlemekten yanayım. 

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Boş zaman yoktur; boşa geçirilmiş zaman vardır. En büyük tutkum kitap okumak ve yazmak. Çalıştığım ve etkinlikler dışındaki vakitlerimin çoğunluğu ailem ve dostlarımla zaman geçirmek, yemek yapmak ile geçiyor ve bundan da son derece mutlu oluyorum. 

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Tek bir kitap ile hayatınız değişmez; dönem, içinde bulunduğunuz durum itibari ile size iyi gelen kitaplar vardır. İki günde bir kitap okuyup bitirdiğimden her birinden farklı öğrenim aldığımı söylemem daha doğru olacaktır. 

KırmızıTürk- spiker dünyası hakkında neler söylersiniz ?

Kaliteli, doğru haber  ve  yayıncılık anlayışı ile, işine gereken hassasiyeti gösteren ekibi ile son derece başarılı  bulduğum ve takip etmekten keyif aldığımı belirtmeliyim.  

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Daha çok kitap okumak, daha çok öğrenip yeni ülkeler i görüp yeni hayatlara dokunabilmek, sosyal sorumluluk projeleri ile de engelleri birlikte aşabilmek en büyük arzum. Yazılı ve görsel basın ile çok sayıda kişiye ulaşılabileceğinden, daha çok faydalı olabileceğim  doğru ve kaliteli mecralarda yer almayı planlıyorum.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Sosyal medya ulaşılabilirlik adına çok güzel olmakla birlikte birbirimize karşı saygıyı ve yeni nesillere örnek teşkil etmesi gereken üslup ve paylaşımlara dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. 

Şahsıma ve görüşlerime yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.