Depresyon halk dilinde anlamı stres gibi, gözükse de, Tıpta genellikle her moral bozukluğuna, Depresyon tanısı konmaz.  Depresyon olabilmesi için ailevi bir yatkınlık olması lazım. Çocukluğundan beri hayatı normal yaşayanlar bile depresyondan intihar edebilir, bunun için aile genetiği öncelik taşır.
Depresyonunun anlamı, moral bozukluğu, hayattan artık zevk alamama, neşesini kaybetmesi, yemeden içmeden kesilmesi, Uykusuz geçen geceler... Tespit edildiğinde depresyon diye teşhis konur. Tedavi edilebilen bir hastalıktır eğer, umursamazsa  intihara bile götürür.
Depresyon olan kişiler, Artık dünyadan elini eteğini çekmiş, iş yapamaz olmuş hatta “ölsem de bir kurtulsam ”diyen bunca hayatının boşa geçtiğini düşünen, tahammül sınırları çok azalmış hatta  çocuklarına dahi tahammül edemeyecek duruma düşen, Hatta intihar bile edenlerde ben çektim çocuklarım çekmesin diye çocuklarını öldürdükleri bile olur..
Depresyondan kurtulmak için mutlaka bir psikiyatriye gitmelidir ilaç tedavisi alırken bunun yanında psikolojik terapi de görmelidir. ne zamanki hasta artık kendini önemsiyor o zaman hastanın iyileşme dönemine girdiğinin belirtilerdir. Bu hastalar ilaçları doktor kontrolünde almalı ve Doktor bırak diyene kadar devam etmelidir. Kendine hobi seçmeli kendi kendini dinlemeyi bırakmalıdır.. Ailesi de yardımcı olmalı onun hasta olmadığına ikna etmeli ..
Aile hastaya Her konuda destek olmalı. Kafasını başka işlerle meşgul olmasını sağlamalı.