''Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler‚ başarısızlığın bedelini ömür boyu öderler.'' Anonim

Clarence S. Darrow'un dediği gibi;  “yirmi yaşındaki bir insan, önce dünyayı değiştirmek ister. Yetmiş yaşına gelince, yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.’’ Bu bir nevi hiç sönmeyen umut gibidir, insanoğlu sürekli çevresini değiştirmeye çabalar... Ancak dünya'yı değiştirmek istemek kadar önemli olan ve göz ardı edilen bir şey daha vardır ki o da şüphesiz ki değişime ilk önce kendimizden başlamamız gerektiğidir.
    
Yapıtlarıyla, fikirleriyle, düşünceleri ve eylemleriyle pek çok insan bu içgüdülerinin emrindedir. Herkes bir şeyleri sınırsız bir biçimde değiştirmek ister ancak herkesin dünyası farklı olduğundan öncelikli olarak herkes kendi dünyasını değiştirebilir.  Dolayısıyla değişim işine de önce kendimizden başlamamız gerekiyor. 
 
Tolstoy konuyla ilgili sözünde; '' herkes dünyayı değiştirmeye çalışıyor da, hiç kimse kendisini değiştirmeye çalışmıyor." Der. Aslında oldukça'da haklıdır. Değiştirmeye ilk önce kendimizden başlamak gerekli değil midir? 
  
Tıpkı, ‘‘her ne arar isen önce kendinde ara'' diyen Hacı Bektaşi Veli’nin derinlikli ifadesindeki gibi... İçinde yaşadığımız dünyamızı değiştirmek için önce kendimizi değiştirmeli bu cesaretini gösterebilmeliyiz. Bu değişimle beraber zincirleme olarak her şey değişir. Biz değiştiğimiz de çevremizdekilerin de değişmeye başladığını göreceğiz. Başkalarında görmek istediğiniz değişikliğin bizzat kendisi olduğumuz da bizim için dünyanın da değiştiğinin farkına varacağız. Çünkü evrende insanın kendi iradesiyle başarabileceği, kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır: o da KENDİSİDİR. İşte bu yüzden değişime önce kendimizden başlamamız gerekiyor.
Başarı Hedefi Olanlarındır.
Geçmiş yaşantılarımızın, hayal kırıklarımızın, olumsuzlukların bugün ayağımıza dolaşmasına izin vermeyelim. 
Geçmişe vurduğumuz halatları çözelim. Yeni limanlara, geleceğe yelken açalım. Gün bugündür. Değişimin gerekliliğine önce kendimizin karar vermesi gerekiyor. Hemen şimdi… Başlamak için en uygun zamanı beklersek hiçbir zaman başlayamayabiliriz.
Hemen Şimdi başlamalıyız! Şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla. Çünkü hayat kararsızlıklar için gerçekten çok kısadır. Verilmiş en kötü karar bile kararsızlıktan iyi değil midir? Sizce kararımızı verme zamanı gelmedi mi? Haydi! Planlamamızı yapalım, kolları sıvayalım mı? Sizce de yapacak çok şey yok mu? 
Bugüne ve yarına bakalım. Kendimizi geliştirmek için değişmekten korkmayalım. Bugün yeni bir gün. Kâinatta her an bir yaratılış var. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Her an bir değişim yaşanıyor.  Hücrelerimiz bile her an yenileniyor. Öyleyse sevgili dostlarım; Bahşedilmiş yeni bir güne merhaba diyelim ve şu soruyu kendimize soralım: Bugün hedefimiz için ne yaptık?