MALZEMELER:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat (üzerine 3-4 damla limon suyu)

2 su bardağı un

SOS:

1/2 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao

1/2 paket çikolata (40gr)

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı su

1 yemek kaşığı likör

KREMASI:

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1/2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı süt

1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Keki hazırlamak için yumurtalar ve toz şekeri mikser kabına alarak köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütün ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve en üste karbonatı alın. Karbonatın üzerine limon suyunu dökerek köpürtün. Hepsini birlikte yumurtalı karışıma ekleyin ve kek hamurunu hazırlayın.

Dikdörtgen borcamı yağlayın ve unlayın.Kek hamurunu eşit şekilde boşaltın. 175 derece de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. (eğer renkli kek olmasını istiyorsanız çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası karıştırmanız yeterli olacaktır.)

Kekiniz pişince 10 dakika bekletin. 8 no.lu örgü şişi ile üst kısımlarına sırayla

delikler açın. 

Şimdi sıra sos hazırlamakta;

Küçük bir tencereye bütün sos malzemelerini alarak orta ateşte karıştırarak pişirin. Şeker ve çikolata eriyince sosunuz hazırlanmış olacaktır.Ilınınca kekin üzerindeki deliklerden sosu boşaltın.

Sırada KREMAnın yapılışı var;

Bir tencereye unu, nişastayı, şekeri, alarak karıştırın. Yavaş yavaş sütünü ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kıvam alan kremanızı ateşten indirin ve vanilyasını ekleyerek çırpın. Kremanız soğuyunca kekin üzerine yayın ve malayla düzeltin.

Finali adını alan dantel örtü ile yapacağız.

Dikdörtgen şeklinde bir sehpa örtünüzü kekin üzerine örtün ve tel süzgeç ile kakao serpin. Dikkatli bir şekilde örtüyü kaldırdığınız da dantelin şekli kekin kremasının üzerinde kalacaktır. Dilimlediğiniz zaman da sosu aralardan akmış nefis bir lezzet ikrama hazır demektir.

Afiyet olsun.