Sevgili okurlarım merhaba, apartmanda en son toplantının arasından tam iki yıl geçmişti. “Biz seni yok sayıyoruz” yönetimin son sözleriydi. İki yıldır ne kapımı çalan nede aydat soran oldu. Yöneticiyle kapıda karşılaştık kendisine: “02 Mayıs 2017’den sonra EKB belgesi olmadan dairemi satamayacağım aynı zamanda kiraya veremeyeceğim. Satma niyetinde değilim, ama Türkçesi yeterli olmayan oğlumu bu sorunlarla arkamda bırakmak istemiyorum. Artık gerekeni yapmalısınız. Bu durum hepimizin sorumluluğudur.” Dedim.

Yönetimin amacının ne olduğunu bilmiyorum iyi niyetli olduklarınaysa ihtimal dahi vermiyorum. Sorduğum soruma: “Ben dairemi satma niyetinde değilim. Apartmanda arsa sahibinin beş dairesi var söz hakkı onundur. Tek bir daireyle benim söz hakkım yok.” Deyip sorunu başkasına yükledi.

Önceki yönetimler bu yöneticiyi bilinçli seçmişlerdi beni karşı karşıya getirerek kavgada seyirci kalmayı tercih etmişlerdi. Bense zamanla çözüleceğini sandığım bazı sorunları zaman bırakmıştım. Bu süreç içerisinde sessizliğimi korumuştum. “Bu güne kadar sizi karşıma almamak adına sessiz kaldım, ama 18 Nisan 2007’de çıkan kanun bu sene son buluyor. Apartman adına EKB Belgesi almazsanız çıkan konuna göre suçlu duruma düşebiliyorsunuz bilginiz olsun isterim.” Dedim ve düne kadar apartman adına yapmış olduğum bütün masrafları, aşağıdaki isteklerimi yazılı olarak yönetime sundum!..

APARTMAN YÖNETİME

40x7=280 TL Arka bahçedeki sökülen Lavantalar. 

9x20=180 TL Ön bahçedeki sökülen çeşitli bitkiler. 

             41 TL Elektrik faturası. 

          175 TL Bina içi ilaçlama. 

            70 TL Bahçe ilaçlama.

         150 TL Üçüncü Yönetime.

         230 TL Kürek Bel Tırmık Çapa ve Makaslar. Toplam: 1106 TL

-Nisan 2012’den itibaren aydat ödemelerimin makbuzu geride kalan meblağın şahsıma ödenmesi veya ödenmesi gereken meblağ varsa belgeyle sunulması. Şahsıma ait olan 7 numaralı kömürlüğün boşaltılması. 

Çatıdan sekiz yıldır akan suyun apartmanın iç-dış temeline elektrik panosuna, asansöre zarar verdiğinden dolayı yaptırılması. Otopark kapısının elektronik olması, bahçe ışıklandırmasının yapılması geceleri yakılması, bahçe bakımının mevsiminde yapılması, giriş kapısının asansörle birlikte bakımının yapılması. Sekiz yıldır yaşananlardan dolayı ve iki kez hırsızlık vakasından sonra kamera sistemi kurulması. Antalya genelinde zemin katlar aydat yarısını ödüyor bizde de aynı işlevin uygulanması. Girdi çıktıların kat maliklerinin bilgisi dahilinde yapılması, artan aydatların yılsonu kat maliklerine geri ödenmesi!.. 

“18 Nisan 2007’de çıkan EKB kanunu 02 Mayıs 2017 bitiyor. Bu tarihten sonra dairemi kiraya veremeyeceğim satamayacağım bu durumdan dolayı sekiz yıldır yaşadığım saçma sorunları oğlumun da yaşamaması için apartmanımız adına EKB alınması. Her yıl olduğu gibi isteklerim hala aynıdır değişmemiştir. 2007’de dairemi aldığım yıldan itibaren aydatları düzenli olarak bir yıl önce ödemelerimi yıllık yaptım. En son 12 Şubat 2012 bina toplantımızda yazılı ve sözlü olarak olumlu isteklerimi sundum: “Biz seni yok sayıyoruz” Dediniz ve uyguladınız. O tarihten sonra kanuni görevinizi yerine getirip toplantı yapmadınız. Ayrıca sizin binada yönetici olduğunuzu başkalarından öğrendim oysa ben Türkiye’deydim. 1 Şubat 2017 Pazartesi yönetici olup olmadığınızı kapıda size bizzat sordum onayladınız. Apartman adına yapılması gereken tüm elzem isteklerim uygulanırsa yapılan her şeye rağmen tekrardan yardım etmeye hazırım. Kanseri yeni anlattım. Tekrar stres yaşamamak için olumlu kararınızı arz ve talep ediyorum.” Diye yazdım. 

Bu yazılı talebime tarih ve imza atarak elden yöneticiye bizzat kendim verdim. Lakin aradan üç ay geçmesine rağmen kendisinden sorduğum sorulara cevap alamadım. Toplumsal soruna sorumsuz yönetimin vurdumduymazlığıyla baş başa kaldım. Ülkemde yeni kanunlar çıkarmakla işler işlevler bitmiyor. Çıkan kanunları bilerek veya bilmeyerek uygulatmakta ve uygulamakta sorun yaşıyoruz. Apartmanda yaşadıklarım bir uyum sorunumu yoksa herkes aynı sorunu yaşıyor mu hep birlikte sorgulamak lazım?.. 

Sevgi ve saygılarımla