Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin değerli öğretim üyelerinden Prof.Dr. Anıl Çeçen tarafından kurulan Cumhuriyetçi Birlik Platformu, çalışmalarıyla Atatürk düşmanlarına, ikinci cumhuriyetçilere korku vermeye devam ediyor.
   Herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmayı reddeden bağımsız ve bağlantısız bir oluşum olan platform, geleneksel olarak toplantılarını Kadıköy Aden Otel’de halka açık olarak yapıyor.
   Atatürk’ün cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilikten oluşan altı okunun, onu istismar edenlere bırakılmayacak kadar önemli olduğunun farkında olan platform, konferans ve forumlarında din, mezhep ve ırk ayırt etmeksizin tam bağımsızlığı ve Atatürkçülüğü ön plana çıkarıyor.
   Hangi etnik kökenden gelirse gelsin, Türk olmayı bir üst kimlik olarak kabul eden ve sömürgeciliğe karşı olan her vatansevere kapıları açık.
   Tam bağımsızlığa giden yolun, öncelikle emperyalist güçlerin strateji ve oyunlarını çok iyi bilmekten geçtiğinin bilinci ile İngiltere, ABD ve İsrail’in bölgemizdeki tüm planlarını deşifre eden konferanslar ile halkımızı aydınlatmaya çalışıyor.
   Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi ile birleştiren platform, şimdiye kadar onlarca değerli bilim insanı, gazeteci ve yazarı konuşmacı olarak ağırlamış bulunuyor.
   Anayasanın değiştirilemez ilk dört maddesinin çeşitli oyunlarla değiştirilmesine kesinlikle karşı olan oluşum, bölücü anayasaya karşı da geçtiğimiz yıllarda büyük bir mücadele verdi.
   Etnik milliyetçilik, mezhepçilik ve inanç şovenizmine karşı, ulus devletin birleştirici bir unsur olduğunu vurgulamaktalar.
   Zaman zaman kendi aralarında, sınırlı katılımla beyin fırtınası denilebilecek küçük forumlar da düzenliyorlar.
   İletişim ve katılım için Facebook gibi sosyal medya sitelerinde “Cumhuriyetçi Birlik Platformu”  diye aratmanız yeterli olacaktır.    
Oben Özaydın Resmi Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/Turkish.columnist