Burada asıl amaç ,çocukların koruyucu yöntemlerle bağışıklı sistemlerini güçlendirmek ve onların sağlıklı ve dengeli beslenmelerine destek olmaktır. Özellikle şifalı bitkilerden,balıklardan,arı ürünlerinden,faydalı bakteri ve mantarlardan çocuklar için önemli ve gerekli olanları kullanmak esasına dayanan desteklerdir. Bu ürünlerin başlıcaları şu şekildedir.
1.EKİNEZYA(KİRPİ OTU):

Çok eski yıllardan beri solunum yolu,idrar yolu ve cilt enfeksiyonlarına karşı  kullanılan şifalı bir bitkidir.Boğaz,eklem ve baş ağrısı,yılan sokmaları gibi durumlarda kullanılır. Bilinen yan etkisi yoktur.Çocuklarda 1 yaşından sonra kullanılabilir. Bağışıklı sistemini destekleyerek ve uyararak etki gösterir.Eczanelerde tablet,kapsül,damla veya şurup şeklinde bulunur.Tek başına veya diğer beslenme ve bağışıklık destekleyicileri ile birlikte satılmaktadır.Doz nerilerine dikkat eymelidir. Ortalam 6 haft kullanak yeterlidir.romatizmal hastalıklar ve tüberkülzda kullanmak uygun değildir. Vit C ile birlikte alınca daha etkilidir.

2.PROPOLİS:
İşçi arıların kovanlarını hastalıklardan ve soğuktan korumak için kapladıkları reçinemsi maddedir. Arılar bu maddeyi ormanlardaki ağaç ve çalılardan elde ederler. Hastalıklara karşı antibakteriyel etkisinden yararlanılır. Yaraları iyileştirdiği, antioksidan ve antikanserojen etkisinin olduğu,bağışıklığı güçlendirdiği, ve ömrü uzattığına ait çalışmalar çoktur.İçeriğinde %46 balsam,%27 bitkisel mum,%15 te flavanoidler bulunur.3-12 ay süre ile,2 yaşından itibaren kullanılabilir.Eczanelerde sıvı,damla,tablet,pomat,granül,sabun,diş macunu,pastil gibi formları satılmaktadır.

3.KOLOSTRUM(AĞIZ):
Doğumdan sonra ilk 1 hafta anne memesinden bebeğe verilen ilk süttür.Koyu sarı renkli,yoğunluğu fazla,antikor ve protein yönünden zengin bebekleri pek çok hastalığa karşı koruyan en temel gıdadır. Bu özelliğinden yararlanarak eczanelerde kolostrumu tableti,likiti,tozusatılmaktadır. Dozu ve verilme süresi doktor tarafından ayarlanır.

4.BETA GLUCAN:
İnsan beslenmesi ve hastalıklara karşı korunmasında önemli gıda takviyesidir.Bazı bitkilerde,tahıl tohumlarında,ekmek mayasında,bazı mantar ve bakterilerde bulunan polisakkarit yapısında maddelerdir.