Merhaba Sevgili Okurlar..
Hepimiz biliyoruz ki internet oyunlarına yetişkinler ve çocuklar çok düşkün. Hatta bağımlısı olmuş durumdalar. Bu oyunların zaman almak, gözleri bozmak, psikolojik etkileri olduğu gibi birçok zararlarıda var biliyoruz. Peki, çocuklarımız için ne kadar tehlikeli olduğunun farkında mıyız? Bir arkadaşımın paylaşımında gördüm ve sordum. Neden çocukların oynadığı bazı oyun sitelerine bu kadar tepki gösteriyor diye. Arkadaşımın anlattıklarını hiç değiştirmeden size yazıyorum. Lütfen dikkatli okuyun ve çocuklarınızı sapıklardan koruyunuz..
İşte bekleyen tehlikeler: Avataria başka sitelerde haber olduğu için gördüm. Bloğuma aldım ben de. Ama kimse paylaşmadı bile doğru düzgün. Sen de haber yapsan biraz daha kişi görebilir de ne kadar umursarlar veya kaç kişi umursar tahmin edebiliyorum. Sadece avataria da değil. Star dolls vesaire bir sürü oyun var benzer tehlike içeren. Sabah avatariaya 11 yaşında kız çocuğu olarak girdim midem bulandı hasret.  Sapıklar cirit atıyor. Daha acemisi olduğumdan ekran çıktıları yakalayamadım ama yapacağım görsün insanlar. Stardollsta da aynı şekilde. Sanal dünya yaratma oyunlarının hepsinde aynı tehlike var. Akıllanacağı, bilinçleneceği yok ebeveynlerin ama biz üstümüze düşeni yapalım yine de. Uyarırız, bilinçlenen bilinçlenir, bilinçlenmeyen de çocuğunu yem etmeye gönüllü demektir. Yapacak bir şey yok o noktadan sonra.
Arkadaşımın bana yazdıkları aynen bunlar değerli okuyucularım. Şuan avataria oyununa odaklanılmış durumda ama tehlike sadece orada değil. Lütfen avataria, stardolls ve benzeri birçok oyunlara karşı önlem alın. Her yerde karşımıza sapıklar çıkabilir ama en azından önlem almak, dikkatli olmak ve özellikle çocuklarımızı tehlikelerden korumak için birbirimizi bilinçlendirelim.
Sevgiyle kalın..