MALZEMELER:

1 bütün tavuk göğüs eti
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 çorba kasesi galeta unu
1 çorba kasesi mısır gevreği
1 çorba kasesi un
1 yemek kaşığı susam
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber

KIZARTMAK İÇİN.: 2 su bardağı ayçiçek yağ

YAPILIŞI:
Tavukları parmak kalınlığında doğrayın ve bir kaseye alarak maden suyu ekleyerek 1/2 saat bekletin.
Mısır gevreğini bir naylon torba içinde,üzerinden merdane geçirerek biraz inceltin ve galeta unu,susam ile karıştırarak bir tabağa boşaltın
Unu ayrı bir tabağa alın.
Yumurtaları ayrı bir tabakta çırpın.
Tavukları maden suyundan çıkarın ve kurulayın.Tuz,karabiber ve kırmızı biber serpin.Önce una daha sonra yumurtaya ve galeta unlu karışıma bulayın.Kızartma yapacağınız tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın.Hazırlamış olduğunuz tavukları kızgın yağda çok kurutmadan takribi 5 dakika kızartın.
Dip soslarla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..