Değerli okurlarım bu makalemde şu an gündemde olan TCK ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına kanun tasarısından sizlere bahsetmek ve sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bu tasarı TBMMye sunuldu. Tasarının maddeleri ve ne gibi yasal düzenlemeler getireceği hakkında sizleri kısaca bilgilendireyim.

Çocukların cinsel istismarı suçunun kanunda öngörülen cezasının üst sınırı 20 yıldan 40 yıla çıkartılacak. Ayrıca bir kişinin Devlet memuru olabilmesi için şahsın cinsel istismar suçundan mahkum olmaması gerekiyor. Eğer bu suçtan dolayı hakim tarafından takdiri indirim nedenleri uygulandıysa bunun gerekçesi kararda detaylı bir şekilde gösterilmesi gerekiyor. Eğer bir kişiye nitelikli cinsel istismar suçundan ceza verilecek ise bunun cezası yeni düzenleme ile artırılıyor. Çocukların nitelikli cinsel istismarı durumunda hapis cezaları 20 yıldan 40 yıla çıkartılacak. Eğer suç 12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı işlenmişse 30 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası verilecek. Eğer bu suç 12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı işlenmişse ve ağırlaştırıcı nedenler- den herhangi biride varsa sanığa müebbet hapis cezası verilecek.

Eğer kişi bu suçu 12 yaşını bitirmiş bir çocuğa karşı cebir tehditle işlerse fail hakkında müebbet hapis cezasına hükmedilecek. Eğer çocuklara karşı cinsel istismar suçu silah kullanmak sureti işlenirse fail hakkında müebbet hapis cezası verilecek. 

Bu suç cebir tehdit silahla işlenirse birden fazla kişi tarafından nüfus kötüye kullanılarak işlenirse ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir. Eğer sanık lehine hafifletici nedenler varsa müebbet hapis cezası yerine 25 yıl hapis cezası değil 40 yıl olarak verilecek Ayrıca çocuklarımızın fuhşa teşvik edilmesi suçunun adli para cezasının alt sınırı 2000 günden başlayacak .Bu tasaraıya göre hükümlü eğer ağırlaştırılmış müebbet cezasına mahkum olursa 50 yılını müebbet hapis cezasına mahkum olursa 40 yılını cezaevinde iyi halli geçirebilirse koşullu salıverme hükümleri uygulanacaktır.

Ayrıca yeni düzenleme ile uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma suçu olarak yeni bir suç tipinin düzenlendiğini görüyoruz. Bu suçtan mahkum olanlara koşullu salıverme hükümleri uygulana- bilecek. Aynı şeklide koşullu salıver-me süreleri cinsel saldırı reşit olmayanla cinsel ilişki uyuşturucu ya da uyarıcı madde imal ve ticareti ile uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma suçundan dolayı hapis cezasına mahkum olanlar hakkında da uygulanacak.

İnfaz hakimlerimiz uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma cinsel saldırı çocuk istismarı uyuşturucu madde ticareti reşit olmayanla cinsel ilişki suçlarından herhangi biri ile mahkum olanlar hakkında 5 yıl süre ile rehabilitasyon programlarına katılmaları kararı verebilir veya suçun mağdurunun oturduğu yere yaklaşmasından yasaklanmasına karar verebilir. Çocuklar hakkında bakım ve gözetim yükümlülüğünü yerine gerektiren faaliyet icra etmekten yasaklanmasına karar verebilir Bu bahsetmiş olduğum tedbirlerin uygulamalar hükmün kesinleşmesi ile başlayacak ve cezanın tamamen infazından itibaren 5 yıl süreyle devam edecektir.

Kimyasal hadım konusunda sanıklara cezaevinden çıktıktan sonra cinsel isteğin baskılanması şeklinde hormonlar yapılabilecek .

Bu konudaki tüm sorularınızı 0 532 508 90 45 nolu irtibat telefonuma bildirebilirsiniz.