Hepimiz pürüzsüz, kusursuz bir cilt yapısı ile dünyaya geliriz. Bunun değerini çok iyi bilmeli, cildimize ihtiyaç duyduğu gerekli bakımı ve özeni göstermeliyiz. Önemli olan  cilt tipimizi tanıyıp, onun istek ve ihtiyaçlarına göre sağlıklı beslenmek ve doğru bakımın uygulanmasıdır. Düzensiz beslenme, aşırı diyetler, stres, alkol veya sigara kullanımı, antioksidan ve vitaminleri yeterince kullanılmaması gibi içten verdiğiniz zararlar maalesef cildimizi yıpratır.
GÜNDE 10 BARDAK SU…
Cilt kuruluğunu engellemek ve nem dengesini sağlamak için en önemli nokta, bol su tüketmek. Işıl ışıl bir gün içinde en az 10 bardak su içmeye özen gösterin.
HAFTADA 2 GÜN BALIK…
Balık, yüksek omega-3 içeriği ile düzenli olarak tüketilmelidir. Özellikle somon, cilt elastikiyetini arttırma konusunda etkili olan astaxanthin karotenoidi içerir. Ayrıca en etkili anti-aging yöntemlerinden biri olan somon DNA’sının mezoterapi yöntemiyle cilde uygulanması cildin nem dengesini sağlar. Yıpranan ve kuruyan cildi onarır ve kırışıklıkları önler. 
C VİTAMİNİ...
Cilt sağlığınızı koruma tüm vitamin ve mineraller önemlidir ancak C vitamininin etkisi çok fazla. C vitamini, serbest radikallerle savaşarak cildin gençleşmesine katkı sağlar ve nem verir. Bunun yanında kolajen sentezini arttırır. C vitamini açısından  en zengin meyve kividir. 100gr kivide, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayacak kadar C vitamini bulunur. Bunun yanında portakal, mandalina, greyfurt, brokoli, maydanoz, kuşburnu, kırmızı sivri biber de tüketebilirsiniz.
E VİTAMİNİ…
Bir insanın günlük E vitamini ihtiyacı 8-10mg’dır. E vitamini, başta tahıllar olmak üzere; ıspanak, marul, lahana, roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde, zeytinyağı, fındık ve cevizde bulunur. 1 avuç fındık, günlük E vitamini ihtiyacınızı karşılar. Ayrıca E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Bu nedenle, ciltteki yaşlanmayı ve UV ışınlarının yarattığı tahribatı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca cildi nemlendirir ve yumuşatır. 
A VİTAMİNİ…
A vitamini, cildin kolajen sentezini arttırır, gergin olmasına katkı sağlar… Günlük A vitamini ihtiyacımız 700-900 mikrogramdır. Balık yağı, yumurta, süt, karaciğer, tereyağı, peynir, havuç, ıspanak, kara lahana, mango, brokolide bol miktarda bulunur. Bu ihtiyacı yarım kase ıspanaktan ve 1 orta boy mangodan karşılamak mümkündür. Ayrıca, 1bardak sütte 150 mikrogram, 10 adet kayısıda 250 mikrogram A vitamini bulunur.
Cilt içerden beslenir, dışardan desteklenir…
Beslenmemize dikkat ettik peki bunun yanında ne yapmalıyız? 
Cildinizi iyi temizleyin-Cildinizi her gün Nemlendirin-Güneşten ve diğer çevresel faktörlerden koruyun, mutlaka güneş koruyucu kullanın.  
Cildimize kendi yaptığımız cilt bakımları elbette ki çok değerli. Ancak daha profesyonel desteklerden de zaman zaman faydalanmalıyız. Öyle ki yeni nesil cilt bakımları bu konuda bir çok parametreyi içerdiği için çok kıymetli uygulamalar olarak karşımıza çıkmakta. Bunların  en önemli yönü güçlü oksijen desteğidir. Oksijenin deri hücreleri açısından önemi çok uzun yıllardır bilinmektedir. Yoğun oksijen desteği, iyileşmesi güç yaraların kolayca iyileşmesini sağlıyor. Deriye dışarıdan uygulanan yüksek saflıkta oksijenin arındırıcı, yenileyici ve deri hücrelerini tazeleyici özelliği birçok cilt bakım sistemi tarafından kullanılıyor. Ancak şimdi şu ana dek bilinen oksijen desteğini;  deriye dışarıdan değil, kan dolaşımı yardımıyla “içerden” sağlanıyor.