MALZEMELER:
3 ad yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
ARA KREMA:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta + 2 y.k.un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya
25 gr tereyağ
SÜSLEMEK İÇİN:
Çilek (300 gr) ve çilek sos
YAPILIŞI:
Yumurtaları toz şeker ile mikserle çırpın. Yumurtalar beyazlaşıp şeker eridikten sonra sırasıyla sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin.
Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Karışıma yavaş yavaş ilave edin.
22 cm.çapında yuvarlak borcamı yağlayın ve un serpin. (fazla unu silkeleyin)
Kek karışımını içine boşaltın. 175 derece de ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Kekiniz iyice soğuduktan sonra üç kat kesin ve ara kreması, çilekler ile süsleyin.
ARA KREMA YAPIMI:
Un ve nişastayı karıştırın. Sütü bir tencereye alın ve un karışımını yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Şekerini ilave ederek orta ateşte pişirmeye başlayın. Krema koyu kıvama gelince ateşten indirin ve tereyağı ile vanilyasını ekleyerek tekrar çırpın. Kremayı kekinizin ara katlarına sürmek için iyice soğumasını bekleyin. Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırın ve tencerenin kapağını kapalı tutun.
Servis yapacağınız zaman pastanızı çilek sosu ile süsleyin.
Afiyet olsun.