Merhabalar,

En kısa yoldan süt,yumurta ve un karışımı deyince hemen aklımıza krep gelir.

Evde bulunan malzemelerle ve çok kısa sürede tava yada saç da yapılabilinen bu yiyecek,sabah kahvaltısından öğleden sonra çayın yanına yada akşam yemeğinden sonra tatlı niyetine de ikram edebileceğiniz bir yiyecektir.

İster küçük tavalarda tek kişilik servis olarak isterseniz büyük tava da yapıp dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.

Krep'in özelliği tül gibi olmasındadır.Gözenekler halinde güzelce pişirdiğiniz takdirde arasına damak zevkinize göre istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.

İster tatlı olarak isterseniz de tuzlu hazırlıyabilirsiniz.

Biz bugün hem çikolatalı hemde antep fıstıklı krepler hazırlıyacağız ve aralarına fıstık ezmesi sürerek muz yerleştireceğiz.

Hepinize kolaylılar diliyorum.

MALZEMELER:

2 adet büyük boy yumurta

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kakao

2 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu

2 adet muz

4 yemek kaşığı çikolatalı fıstık ezmesi

TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN:

1 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Cam bir kase içerisine yumurtaları kırarak el çırpma teli ile çırpın.

Sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un,pudra şekeri ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

Pütürsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Hamurunuz boza kıvamında olacaktır.

Hamuru eşit  olarak iki kaseye ayırın ve birine kakaoyu diğerine antep fıstığı tozunu ekleyerek karıştırın.

26cm çapındaki krep tavanızı yağlayın ve orta ateşe oturtun.

Kreplerinizi karartmadan arkalı önlü pişirin.

Bir tabağa alarak çikolatalı fıstık ezmesi sürerek ,bütün muz'u yerleştirin ve rulo kıvırın.

3 parmak eninde dilimliyerek servis tabağına yerleştirin.

Üzerlerine pudra şekeri serperek damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...