MALZEMELER:
• 1,5 su bardağı un
• 125 gr tereyağ
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ
• 2 yemek kaşığı çam fıstık


ŞERBET:
• 2 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı süt
• 1 paket vanilya
• 1 paket (80gr) bitter çikolata

YAPILIŞI:
Orta büyüklükte bir tencereye tereyağını alın ve orta ateşte yakmadan eritin.
Unu ekleyerek kavurmaya başlayın.
Un kokusunu çıkararak gevşemeye başlayınca fıstıkları ilave ederek kavurmaya devam edin.
Fıstıklar pembeleşmeye başlayınca zeytinyağını ekleyin ve un tamamen kendini bıraksın ve pütürsüz bir hale gelsin.
Bu arada bir kaseye oda sıcaklığında sütü,toz şekerini ve vanilyayı ekleyerek şeker eriyene kadar pişirmeden karıştırın.
Unu kavurduğunuz tencereyi kısık ateşe alın ve yavaş yavaş karıştırarak şerbeti ekleyin.
Kapağını kapatarak kısık ateşte şerbetini çektirin.
Çikolataları küçük parçalara bölün.
Küçük boy bir çorba kasesi yada limonluğun üst kısmına 1 yemek kaşığı  helvadan yerleştirin.
Tam ortasına çikolata parçası yerleştirin ve üzerini tekrar helva ile kapatın.
Servis tabağına ters çevirerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiyle...
Eğer helva sevenlerdenseniz bu lezzeti de çok seveceksiniz.