Galatasaray ve Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada, Fenerbahçe’nin Sivasspor karşısında kazanıp aradaki puan farkını azaltması için fırsat maçıydı. Kadrolar açıklandığında ilk dikkat çeken Josef/Topal ikilisinin ilk 11’de oynamasıydı. Mūcadelenin geneline baktığımızda ilk yarı ve ikinci yarı arasında ciddi anlamda farklı mücadele eden iki Fenerbahçe izledik.
61. Dakikada Soldado’nun oyuna girmesi Fenerbahçe adına maçın kırılma anı oldu. Sezon başından itibaren Fenerbahçe’nin defansta futbolunu “Çift ön libero” yerine “çift forvet” diyerek eleştirdik. Soldado/Janssen ikilisinin Fenerbahçe’yi ne kadar olumlu yönde değiştirdiğini görmüş olduk.
Aykut Kocaman Sivasspor maçından ciddi anlamda ders çıkarması gerekiyor. Çift ön libero yerine çift forvete dönerek kazanılacak puanlarla beraber kaybedilen taraftarlar da tribündeki yerlerini almaya başlayacaktır.
Antalyaspor karşısında korkak Fenerbahçe değil çift forvetle cesur Fenerbahçe kazanır. Hūcūm futboluyla pozisyon zenginliği, atılan gollerin sayısı artacak ve kazanan taraf olacağını düşünüyorum.
Klişe sözle yazıma son vermek istiyorum;

“Fenerbahçe defans yapmaz yaptırır.”