Herkese selamlar,sevgiler,

Tatlılar,mutfaklarımızın vazgeçilmez ikramlarıdır.Bazen diyetteyim azıcık tadayım desek de sevdiğimiz bir tatlı olunca tabaktakini bitiriveririz.Eğer bir de tatlıyı sevenlerdenseniz değişik tatlara da açık olursunuz.hele ki görüntüsü ve içindeki malzeme sevdiğiniz ise mutlaka tatmak istersiniz.

Cezerye denince ilk akla gelen yer sanırım ''Mersin''dir.Mersin'e yolu düşen herkes çarşı içinde ki tatlı dükkanlarından birer kutu almadan çıkmaz ..Neredeyse lokumla eş değer ölçüdedir.

Gelin bugün her ne kadar aslı gibi olmasa da evde güzel bir cezerye hazırlıyalım ve sevdiklerimizle paylaşalım.

Güzel bir hafta diliyorum hepinize..

4,5 su bardağı havuç rendesi

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

4,5 su bardağı un haline getirilmiş pötibür bisküvi + 2 yemek kaşığı

100 gr ceviz

1 çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı kakao

ÜZERİNE:

Çikolata sos

YAPILIŞI:

Rendelenmiş havuçları bir tavaya alın ve şeker ilavesiyle orta ateşte karıştırın.

Suyu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Pişen havuçları bir kaseye alın ve un haline getirdiğiniz bisküvileri ,ince ufalanmış cevizi ve tarçını ekleyerek karıştırın.

Karışımı iki eşit parçaya ayırın.

Bir parçaya kakaoyu,diğerine 2 yemek kaşığı biküvi ununu ekleyerek tekrar karıştırın.

Her iki karışımda aynı yumuşaklıkta ve büyüklükte olsun.

Mutfak tezgahınıza uzunca (her iki karışımında sığacağı kadar) streç serin.

Streçin bir ucuna havuçlu olanı diğer yanına kakaolu olanı alın ve dikdörtgen şeklinde düzeltin.(1/2 parmak kalınlığında)

Üzerine streç sererek merdana yardımıyla bu işlemi yapabilirsiniz.

Havuçlu olanın üzerine kakaolu olanı yerleştirin ve yine streç yardımıyla rulo kıvırın.

Bir gece buzdolabında bekletin.(Strece sarılı olarak)

Servis tabağına alarak üzerini çikolata sos ile süsleyin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...