Herkese sevgiler selamlar

Türk Mutfağının neredeyse demirbaşı diyebileceğimiz tatlılarından biri de ''helvalar'dır.

 Kutlamalar da ve en üzüntülü günlerde de helvalar evlerimiz de mutlaka kavrulur.

 Eskiden sadece irmik ve un ile yapılsa da günümüz de bir çok farklı malzeme ilaveleri ile helvalar yapılmaktadır.

Damak zevkimize göre seçerek bu çeşitlerden yapabiliyoruz.

Soğuk havalar da sanırım pekmezi daha sık kullanırız.Bazen şeker niyetini de kullandığımız pekmezi bu kez helvada kullanalım ve değişik nefis bir lezzette helva yapalım.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

1,5 su bardağı un

150 gr tereyağ

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı üzüm pekmezi

2 su bardağı su

ÜZERİNE:

Ceviz

YAPILIŞI:

Helvamızın şerbetini hazırlıyalım ve ılık hale getirelim.

Bir tencereye toz şekeri,suyu ve pekmezi alarak orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.

Kaynatmanıza gerek kalmadan ateşten indirin ve ılıtın.

Bir diğer tencereye tereyağını alın ve eritin.

Unu ekleyerek kısık ateşte karıştırarak kavurun.

Un pütürsüz ve pembe renk alana kadar kavurun.

Cevizleri ekleyin.

Hemen akabinde dikkatlice ve yavaş yavaş şerbetini ekleyerek hızlıca karıştırın.

Şerbetini çeken helvanın kapağını kapatarak bir müddet dinlendirin.

İsterseniz muffin kalıplarında şekilli olarak isterseniz dondurma kaşığı ile servis tabağına alın ve üzerine ceviz yerleştirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...