Herkese sevgiler selamlar,

Mezeler denilince ilk akla gelen yörelerden biri de HATAY'dır.Bir çok çeşitli mezeleri ile özellikle acılı yemek sevenler bu yörenin yemek ve mezelerini seçer.

Ziyafet sofralarını süsleyen bu çeşitli mezeleri tatmak ve denemek isteyenler için bizde bugün Hatay'ın bu güzel mezelerinden birini seçtik.

Acı sevenlerin deneyeceğini umarım.

Haydi hep birlikte hazırlıyalım.

MALZEMELER:

10 adet baş biber

1 su bardağı ceviz içi

3 dilim etimek

1 adet kuru soğan

2 dolu yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı kimyon

Az tuz

YAPILIŞI:

Baş biberleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek yumuşamaları için bekletin.

Yumuşayan biberleri bir eldiven takarak iç çekirdeklerinden ayıklayın.

Kuru soğanı soyarak 4 parçaya ayırın ve robotta çekerek püre haline getirin.

Biberleri de ekleyerek tekrar karıştırın.

Daha sonra etimekleri,biber salçasını,ceviz içini,kimyonu ve az tuz ilavesiyle tekrar karıştırın.

Hepsi birbirine geçerek macun kıvamına gelecektir.

Servis tabağına alarak üzerine hafif zeytinyağ gezdirin ve cevizle süsleyin.

Her ne kadar biraz acı olsa da nefis bir meze servise hazır..

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..