MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde)

HAMURA SÜRMEK İÇİN:
1 çay bardağı sıvıyağ

PİŞTİKTEN SONRA ARALARINA:
Beyaz peynir + kaşar peynir +domates+salatalık+kıvırcık salata (malzemeleri isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI:
Küçük bir kaseye mayayı alın, üzerine toz şekeri ekleyin ve ılık sütün az bir miktarı ile karıştırın.15-20 dakika bekleterek mayanın kabarmasını sağlayın.
Hamur yoğuracağınız kaseye mayayı alın ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurun üzerini kapatarak en az 1 saat sıcak bir ortamda mayalandırın.
Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alarak tekrar yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlayın. Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve sıvıyağ ile yağlayın. İkiye katlayın, yağlayın ve tekrar katlayın. Üçgen şeklini alan hamurun alt kısmını hafifçe çekerek fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bütün hamur bezelerini aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisinde 30 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek,180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar (takribi 25 dak.) pişirin.
Pişen sandviç poğaçaların ara katlarına arzunuza göre peynir, domates ve salatalık yerleştirerek servis tabağına yerleştirin.
Afiyet olsun..